sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Isoäidin parhaat reseptit


suvikukkasia, kirja-arvostelu


"Oi vau, kakkua kakun perään..." - Siinäpä ensiajatukseni tästä kauniista, jättimäisestä kirjasta. Niin, ja mietin myös, että kyllä on saanut tekijä perheineen herkutella tätä tehtäessä! Hurjan kokoinen, lähes viisisataa sivuinen jätti, joka pitää sisällään - ensinnäkin, aivan älyttömän kauniita kuvia - hurmaavia isoäitien aikaisia reseptejä, ohjeita ja kodin niksejä. Rakastan isoäitien viisautta! Sieltä voisi ammentaa vaikka miten suurella kauhalla käytännön tietoutta tähän päivään.

Isoäidin parhaat reseptit on visuaaliselta ilmeeltään kuin yhdistelmä Onnelia, Annelia, Ruususta ja Hannua ja Kerttua, ehkä ripaus myös Peppi Pitkätossua. Todella runsas, kiehtova, kaunis ja romanttisen ihana.  Ja herkkujahan piisaa, pelkkiä kuivakakkujakin löytyy ainakin kymmenen erilaista! Tämähän on kuin Marie Antoinetten kahvikattaus. Makeisia, leivonnaisia, torttuja, piiraita, juomia, pullaa, tippaleipiä, pikkuleipiä, hilloja, mehuja, kiisseleitä, vanukkaita, ohukaisia, aah, kaikkea tulee kuin liukuhihnalta, eikä pysäytysnappia ole!

Makeiden herkkujen lisäksi kirjassa on reilusti ohjeita erilaisiin leipiin, puuroihin, höysteisiin ja salaatteihin. Myös erilaisia liharuokareseptejä löytyy, kalaa unohtamatta. 

Tätä kirjaa en suosittele lukemaan vatsa tyhjänä, enkä myöskään jos suunnittelet tai ylläpidät laihdutuskuuria, koska voin vannoa, että tulet vakavasti harkitsemaan dieettipöperöiden heittämistä roskikseen ja siirtymistä oikeiden ruokien pariin. Siis isoäitimäisten oikeiden, niiden joiden valmistuksessa ei kevyttuotteita tunneta. Ja jos oikein tahdot keulia, niin jätä mausteliemikuutiotkin käyttämättä, ei niitä tainneet mummotkaan käyttää, vaan tee itse maustamiset alusta alkaen.

Kiitos Sari Spåra tästä ihanasta kirjasta, se on ihan timanttia!Isoäidin parhaat reseptit 
Kodin keittokirja - Uusi laajennettu painos
Sari SpåraEi kommentteja:

Lähetä kommentti