torstai 2. heinäkuuta 2020

Kuinka olla överihenkinen
Kuinka olla överihenkinen laukoo totuuksia totuuksista, jotka eivät ole totuuksia mutta joita meille totuuksina syötetään. En usko, että kirjan tarkoituksena on halventaa henkisyyttä vaan lähinnä parodioida egon valtaamia ihmisiä sen taustalla. Tämä kirja saattaa nostattaa karvoja ja polttaa päreitä mutta puhdassydämiset ja aidon henkiset ihmiset osaavat kyllä lukea rivien väleistä. Ja elämässähän tärkeintä on onnellisuus, ja sielun parasta lääkettä on ilo, joten itselleenkin on hyvä osata nauraa.


"Miten tofarmari suojelee tofkanojaan tofketuilta?
- Tofaidan avulla.
Överihenkistynyt arvoitus.

Kirjan on kirjoittanut (itselleni ihan uusi kasvo) JP Sears, joka on amerikkalainen elämänvalmentaja, koomikko ja tubettaja. Hänen Awaken with JP -videosarjansa on kerännyt yli 300 miljoonaa katselukertaa. Kaikki kunnia myös kirjan kääntäjälle. Ei varmastikaan ole työ ollut ihan helpoimmasta päästä. Kuinka olla överihenkinen on kirjoitettu koomiseen tyyliin siten, että lukijalla menee varmasti pää pyörälle. Ihan kuin näillä mukahenkisillä, henkisyydellä mainetta ja mammonaa hamuavilla harhaanjohtajilla yleensä on tapana. Tätä kirjaa lukiessani havahduin taas siihen, miten helposti ihmiset on johdateltavissa, miten helposti sitä alkaa pitää totena toisen sanomisia. Joskus on toki tilansa ja paikkansa aitoudelle, mutta aina niin ei ole.

"Onko mitään pahempaa kuin olla kauhea ihminen? 
Kyllä on, nimittäin olla hyväksi naamioitunut kauhea ihminen." 


JP Searsin säälimättömän kynän alle jäävät mm. veganismi, meditaatio, joogaaminen, mindfullness, kasvilääkintäpakkomielteet, henkisyys ja hengellisyys. Kirjojen lopusta löytyvät perinteiset kiitokset on kerrankin osoitettu vain kirjoittajalle itselleen. Hah. Niin sitä pitää.

JP antaa myös ensitietoa eri uskonnoista, vinkkaa parhaimmat kasvilääkkeet, auttaa selvittämään itselle sopivat meditaatio- ja joogavaihtoehdot sekä jakaa upeita vierailevien kirjoittajien omakohtaisia heräämistarinoita. Jos siis haluat olla överihenkinen niin suosittelen lukemaan tämän kirjan. Vinkkinä siitä, että mistä tietää sellaiseksi tulleensa, tulet näkemään kirjan sivut värikkäinä.


"Sinun tulee pelätä elää pelkoon perustuvaa elämää voidaksesi elää paremmin huippuhenkistynyttä elämää, joka perustuu rakastetuksi tulemisen rakastamiseen." 
Menikö jakeluun?


Kuinka olla överihenkinen — 12 ½ askelta henkiseen ylemmyyteen
JP Sears


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti