sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Leivontakirja & Talven henki

Docendo syksy 2020

Docendon syksyn ihanuudet ovat tässä. Ainakin minun mielestäni.

Kaikkein eniten ehkä kuitenkin rakastan leivonta- ja DIY-kirjoja. Niitä minä nuoresta saakka olen rehannut kirjastosta. Olen halunnut inspiroitua ja saada ideoita. Myöhemmin olen toki laajentanut lukurepertuaariani mutta visuaalisuudesta ja kuvista saan helpoiten nautintoa.

Emma Ivanen LEIVONTAKIRJA on kaunista katseltavaa. Siinä täyttyy ja ilmentyy tekijänsä koko luovuudenkirjo. Kaunis teos inspiroi vaikka vähän myös rehellisesti sanottuna saa kateuden piston ilmentymään. Minäkin tahtoisin osata noin hienosti - kuvata ja koristella leivonnaisia. Niin, tekemällähän sitä varmasti oppii, mutta kun luonne on lyhytpinnainen kaikki-minulle-heti-ajatuksella.

Leivontakirjassa leivotaan kakkuja, keksejä, jäätelöitä, muffinsseja, pikkuleipiä, kuivakakkuja ja makeisia. Kaikkialla näkyy näyttäviä koristeluita, kukkasia ja kissa. Kissa! Luit oikein. Kirjaan tuo todellakin persoonallisuutta Emman kissat, jotka vilahtelevat useammassakin kuvassa. Marieantoinettemainen runsaus ja tummanpuhuvat kuvat antavat runsaan ja tyylikkään loppusilauksen tälle hurmaavalle leivontakirjalle.


Ilona Pietiläisen Talven henki - anna joulun tulla vie lukijan keskelle talven lumoa. Joulu on ovella vaikkei ihan siltä vielä tuntuisikaan. Laskin juuri, että enää kuusi viikkoa joululomaan joten todellakin joulu siellä jo kolkuttelee. Jouluradio aloittaa musisoinnit kohta ja mieli kääntyy kohti joulun tunnelmia. Tämä tuleva joulu saattaa joillekin olla täysin aiempia erilaisempi mutta toivotaan silti jokaiselle mahdollisimman hyviä pyhiä.

Talven henki vie lukijansa talven riemuihin, rauhallisiin ja tunnelmallisiin hetkiin kotona ja luonnossa. Runot, kauniit sanat ja tarinat lämmittävät sydäntä. Reseptit, ruoat ja leivonnaiset saavat veden herahtamaan kielelle. Kutsuvat ja inspiroivat kuvat saavat ideat heräämään: tuota minäkin haluan kokeilla!

Kirjan sivuilla vieraillaan myös muiden joulukodeissa, kurkistetaan ruudun takaa miltä toisten joulusieluisten joulu näyttää. Ja ihanaltahan se.

Emma Ivane & Ilona Pietiläinen


Docendo 2020
Emma Ivane - LEIVONTAKIRJA
Ilona Pietiläinen - Talven henki 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti