Kun tekee mieli makeaa niin hyvää saa aikaan monista kaappien kätköjen aarteista.
Alunperin idea tähän jälkkäriin tuli oman puutarhan vadelmista. Ja siihen kylkeen lisäilin juttuja joita kaapista löysin.
Olihan minulla tietysti ajatus, että olisin leiponut kakkupohjan ja tehnyt marengit itse. Mutta äh, lämmintä kesäpäivää ei kannata tuhlata keittiössä, joten päädyin helpoimpaan tapaan.
Olisiko tämä siis jonkinsortin hätävara... Joskus tein vastaavan ja nimesin sen tuvan tilan nimen mukaan Koivulan hätävaraksi.
Kaapista löytyi synttäreiltä ylijääneet marengit, vajaa paketti digestivekeksejä, eräpäivää tavoittava kermapurkki ja paketti vaniljahalvaa. Kruunuksi ne oman sadon vatut.
Halvaa ei muuten kannata liikaa laittaa, on nimittäin erittäin makeaa ja voi jonkun suussa maistua erikoiselta. Mutta kyseessähän on jälkiruoka, johon käytetään niitä omia lemppareita, niin jokainen valitkoon omat suosikkinsa. Sekaan sopisi erilaiset makeat kastikkeet, lakritsijauhe... Tai kermavaahdon voi korvata jäätelöllä tai käyttää kumpaakin. As you like it.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti