torstai 29. syyskuuta 2022

Valtakunnallinen heijastinpäivä 1.10.22Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään 1.10.2022!


Nyt on se aika vuodesta, jolloin heijastimet kannattaa viimeistään kaivaa kaapeista ja kiinnittää vaatteisiin, asusteisiin, kenkiin ja laukkuihin. On se jännä miten kalliissakaan vaatteissa ei silti ole heijastimia valmiina, eihän se iso vaiva olisi ommella tai kiinnittää hihaan tai lahkeensuuhun pala heijastavaa kangasta. Aina se vaatteessa kiinni oleva heijastin on turvallisin vaihtoehto, silloin ei ole vaaraa, että roikkuva heijastin jäisi johonkin kiinni tai repisi vaatteita rikki. Ennen heijastimet kiinnitettiin yleensä aina hakaneulalla ja sekös se vasta vaatteita kuluttava vaihtoehto oli. Muistelisin myös, että ainakin omassa nuoruudessa heijastimet saattoivat lisäksi olla hieman nolo juttu. Onneksi nykyään heijastimiakin on saatavilla jos jonkin näköisinä ja muotoisina. Heijastimen  käyttö kannattaa. Sanotaan, että se on halpa henkivakuutus. Malleja on pilvinpimein joista valita omat suosikkinsa. Heijastin kun ei ole enää se perus läpikuultava ja ilmeetön roikotin vaan heijastimia saa värikkäinä, kuvioituina ja eri muotoisina. Uskoisin, että meidän lapsia kiinnostaisi erityisesti Fairy Tail-sarjan heijastimet, itseäni houkuttaa Hu-huu-sarjan pöllöheijastimet. 

Näissä kotimaisissa heijastimissa on metalliset, värikkäät ketjut ja helposti käytettävät klipsukiinnikkeet. Näissä klipsuissa ei ole hampaita, joten ne eivät vahingoita tekstiileitä ja mahdollisessa ongelmatilanteessa klipsu irtoaa vaatteesta luultavasti hampaallista versiota paremmin. Ulkonäön suhteen Safety Reflector Finland on ottanut huomioon kuluttajien toiveet, jotta heijastimet kelpaisivat paremmin. Tosin kiinnityksestä ei ole tingitty, heijastimen on tarkoitus olla heiluva, jotta autoilija huomaisi liikkujat paremmin ja nopeammin. Mitä enemmän heijastavaa pintaa löytyy, sen parempi. 

Safety Reflectorin heijastinmalleissa suositaan uusien mallien rinnalla perinteitä. Jo 1960-luvulla suunniteltu Lumikide-malli on edelleen tuotannossa, mutta siitä on tehty nykymarkkinoille suunnattuja uusia versioita kuten Anemone-malliston vuokkoja ja China Rose -malliston kiinanruusuja.  Myös monet muut perinteiset mallit ovat saaneet pintaansa uutta kuosia tai väriä.

Tiesitkö muuten, että laadukkaiden prisma-heijastimien tuotantolaitosta ja mallistoa ei ole maailmassa toista, ja siksi niille on kysyntää yli 30 maassa. Tuo yksi ja ainoa tehdas sijaitsee Suomessa. Kaiken kaikkiaan suomalaisia Coreflect®-heijastimia on myyty ympäri maailman jo yli 100 miljoonaa kappaletta (vuonna 2017). Huhhuh, aika moinen määrä.

Lisäinfoa kotimaisesta heijastinvalmistajastamme löytyy mm. täältä!

***Heijastimia voi tehdä myös itse, mutra ne eivät silti välttämättä vastaa kriteereiltään virallista heijastintuotetta. Klikkaa tästä helppoon ohjeeseen Suvikukkasia-blogiin! Psst. Tiesitkös tämän heijastimen alkuperästä?

Jalankulkuheijastin syntyi Suomessa noin 60 vuotta sitten, kun pertteliläinen maanviljelijä Arvi Lehti menetti hevosensa traagisessa onnettomuudessa. Jotta hevoskärryt näkyisivät pimeillä teillä paremmin, Lehti alkoi kehitellä niihin ruiskuvalutekniikalla heijastavia kolmioita.

Seuraavaksi Lehti keksi liimata kaksi ajoneuvoheijastimen puolikasta vastakkain ja lisätä heijastimeen ripustuslangan ja hakaneulan. Maailman halvimmaksi henkivakuutukseksi sanottu, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden matkaa turvaava innovaatio oli syntynyt!

Lehden Talousmuovi-yrityksen heijastimia myytiin Talmu-nimellä, joka tuli hyvin tunnetuksi ja suosituksi. Myöhemmin Lehti myi Talousmuovi-yrityksensä Hella Lightning Finland Oy:lle. Vuonna 2006 Coreplast Laitila Oy osti Talmu-jalankulkijaheijastinten liiketoiminnan ja muutti vuonna 2008 Talmu-nimen Coreflectiksi®. Vuodesta 2016 alkaen Safety Reflector Finland Oy vastaa Coreflect®-heijastinten tuotekehityksestä, varastoinnista, jakelusta sekä myynnistä ja markkinoinnista. Heijastimet valmistetaan edelleen Coreplast Laitila Oy:n tehtaassa.

(Juttu on ilmestynyt rinnakkaisblogissa jo vuonna 2017 ja päivitettynä julkaistu nyt vuonna 2022.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti