torstai 15. syyskuuta 2022

Terveellistä ja hyväätekevää leivontaa


Helppoa, terveellistä leipomista, joka maistuu ja tuntuu hyvältä. 


Eihän siitä mihinkään pääse. Minä rakastan herkuttelua. Tylsä, mauton ruoka ei vain sovi minulle ja vaikka miten vatsamakkarat ahdistaa niin en silti halua rääkätä itseäni kurinalaisuudella. Sepä vasta kurjaa olisi, jos ei syömisestäkään enää saisi nauttia. Ruoka on kuitenkin tärkeä osa ihmisen elämää. 

Mutta terveellinenkin voi olla nautinnollista. Terveellisyyden lisäksi tykkään valita hyviä ja turvallisia raaka-aineita, ja kaikkea kohtuudella. 

Tästäpä syystä halusin tutustua Flow Baken tuotteisiin, ja sainkin heiltä testiin banaanileipä-jauhoseoksen, johon lisätään itse vain banaanit, öljy ja munat tai kasviperäinen jogurtti. 

Flow Bake on nimestään huolimatta suomalainen pienyritys, jonka ajatuksena on tuoda markkinoille hyväätekeviä ja maukkaita tuotteita. 

"Tuntemattomat raaka-aineet voivat tuntua vaikeilta ja leipoessasi ilman gluteenia tai valkoista sokeria - saattaa ne myös jäädä ilman makua ja hauskuutta.

Siksi loimme Flow Baken. Leivontaseoksiemme avulla sinun on helppo valmistaa terveellisiä leipiä ja leivonnaisia, ilman kiirettä mutta silti raviten mieltä ja kehoasi - yksi herkullinen hetki kerrallaan."

Flow Baken tuotteet ovat luomua, gluteenittomia, vegaaneja, eivätkä ne sisällä lainkaan valkoista sokeria. Kauniit kierrätettävät pakkaukset ovat nekin tarkkaan harkitut ja suunnitellut. 

Valmiilla jauhoseoksilla voidaan leipoa niin makeita kuin suolaisia leivonnaisia leivästä kakkuihin ja pikkuleipiin. Pussien hinnat ovat melko kohtuulliset, 7 euron puolin ja toisin.Leipominen näillä seoksilla on helppoa. Joukkoon lisätään vain kosteita raaka-aineita.

Minä sain testiin Banaanileipäseoksen ja tähän seokseen tarvittiin lisäksi öljyä, banaaneja ja omenaviinietikkaa. Vegaaniversiossa munat voidaan korvata esim. kasvipohjaisella jogurtilla.


Leivästä tuli yllättävän kostea ja kuohkea, todella maukas! Gluteenittomat leivonnaiset saattavat monesti olla maultaan ja koostumukseltaan hieman erikoisia, mutta näissä Flow Baken seoksissa maku oli todella aidon tuntuinen, ihan kuin vehnäjauhoilla leivottu. 

Leipä pysyi kuohkeana ja kosteana useamman päivän, eikä koostumus kuivunut tai hajoillut. Yllättävää ja positiivista! 


Leipä maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta myös voin kanssa. Itse voisin silti leipoa tästä seoksesta myös makean kakun ja kuorruttaa sen vaikka porkkanakakun kuorrutteella, sillä taikinan kanelisuus tuo mieleen myös porkkanakakun.

Banaanileivän päälle sopii voin lisäksi myös erilaiset levitteet kuten pähkinäsuklaa-, Dulce de leche- ja maapähkinälevite sekä tietysti kermavaahto! Myös lapset tykkäsivät tällaisesta makeasta ja mausteisesta leipäsestä.

Leipä leivotaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, joten suorakaiteen tai neliön muotoinen vuoka on ehkä helpoin ja toimivin.Flow Baken tuotteet on hyvä lahjaidea, mutta myös kivaa itsensä hemmottelua hyvillä ja hyväätekevillä raaka-aineilla. Tässä leivässä valkoinen sokeri on korvattu kookossokerilla ja  jauhoina on täysjyväriisijauhoja sekä gluteenitonta kauraa. 

 

Flow Bake  | Banaanileipä
*tuote saatu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti