lauantai 31. elokuuta 2013

Kakkutuunailuja ja värikokeilujavaahtokarkkikuorrute

Autokakku oli pitkään haaveissani ja ajatuksissani, mutta en ollut tehnyt sellaista koskaan, enkä juuri mitään vastaavaa kolmiulottaistakaan kakkua aiemmin. Mietin paljon myös miten rakennan oikeanmuotoisen mallin, millä päällystän kakun ja mitä väliin tulisi.
Mietin kuorrutevaihtoehtoja ja -värejä, ja myös sitä voisinko tehdä värejä itse. En viitsinyt ostaa useaa elintarvikeväripulloa muutaman tipan takia, ja lisäksi ne ovat suht hintavia jos monta ostaa, eikä niiden terveellisyydestäkään aina oikein varmasti tiedä. Paljonhan puhutaan mm. sinisen ja vihreän värin vaikutuksista lapsiin ja heidän käytökseensä.
Aloin selvittää ínternetistä erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia miten saan aikaan esim. sinistä väriä. Löysin mielenkiintoisen sivun, missä sinistä kerrottiin tulevan punakaalia keittämällä ja liemeen soodaa lisäämällä. Tokihan minä sitten heti halusin kokeilla asiaa! Liika sooda muutti värin nopeasti vihreäksi tai sinivihreäksi, joten sitä piti lisätä ihan pikkuhippusellinen, jotta väri jäi siniseksi. Tokikaan se ei ihan puhtaan sininen sävy siltikään ollut.
Kaikkien kokeilujen ja pähkäilyjen jälkeen aloin miettiä onko kakussa pakko edes olla sinistä, eihän se mitenkään erityisen houkutteleva väri ole ruuassa. Siispä päädyin valitsemaan väreiksi oranssin - porkkanasta, pinkin - punajuuresta, sinertävän - mustikasta ja vihreän - lehtikaalista & mangoldista.
Keittämällä värit jäivät melko haaleiksi ja värilientä olisi pitänyt laittaa niin paljon, että kakkumassa olisi vettynyt liikaa, siispä mehustin porkkanan, punajuuren, kaalit ja mustikat tuoreeltaan ja lisäsin mehua taikinaan n. 2-3ruokalusikallista. 
Huom! Lisäsin jauhon määrää taikinaan, koska mehu ohensi sitä jonkin verran.

Tässä siis Sateenkaarikakku & Rekkakakku àla Suvikukkasia

rainbow cake

Suvikukka2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti