perjantai 2. elokuuta 2013

"Kankainen" - Skräppihetket haaste 14.


Skräppihetket blogissa on menossa 14. haaste, jonka aiheena on 
KANKAINEN / FABRIC.

Tässä leiskassani käytin pohjalla tekemääni kestovaippakuviosta taustaa.
Kestovaippoja tuli tehtyä kasoittain jo ennen lapsen syntymää, kunnes sitten vasta käytön kautta oppi huomaamaan mikä vaippa on lopulta se paras.
Kestovaippaviidakkohan on niin valtava ja kaikenlaista vaippaa löytyy...on AIO:ta, sisävaippaa, kuorivaippaa, imua ja muuta. Päähän siinä meinaa sekaisin mennä.
On monenlaista kangasta, flanellia, fleeceä, froteeta.
Kuivaliinaa ja kosteussulkukangasta.

Jotenkaan ne sisävaivat ja kuorivaipat eivät sitten tuntuneetkaan hyvältä yhdistelmältä, vaikka jopa painoin kuositkin omilla printeillä ja seuloilla osaan sisävaipoista.
Lapsi tuntui hukkuvan siihen kangas- ja harsomölttiin, joka oli niin iso, että lapsen ollessa makuuasennossa sen pää oli metrin alempana kuin peppu.

Niimpä siis päädyin testailujen kautta tekemään kuivaliinakankaasta ja kosteudensulkukankaasta ns. taskuvaipan ja sinne sisään sitten imut. Näillä on menty kohta kaksi vuotta.
Tokihan käytetään myös normivaippoja mm. ulkoillessa ja kyläillessä.
Ja nyt opetellaan juuri pottailua, että ehkä ei ole enää aihetta tehdä uusia vaippoja...
ainakaan tälle lapselle.


Suvikukka2013

2 kommenttia:

  1. Hauska skräppisivun aihe!
    Eihän sitä tosiaan etukäteen tiedä, mikä vaippa sopii parhaiten. Itse en tehnyt vaippoja, mutta melkoista luovuutta sai ensivaipoissa käyttää, että sain kotiutuessaan kaksikiloisen muksun vaipoitettua. :D Ja yks kaveri ei innostunut kestovaipoista, kun ne olivat jotenkin epämukavan oloisia. Oli sitten hankkinut pinon imsevimsen sisävaippoja, jotka minun mielestäni ovat -kymmenien erilaisten kokelujen jälkeen- kaikista huonoimpia vaippoja. :D

    VastaaPoista
  2. Hauskasti olet toteuttanut taustan sivuusi. Kiva kun osallistuit jälleen haasteeseen!

    VastaaPoista