maanantai 20. lokakuuta 2014

Keskiajan puvut - kirjaesittelyKeskiajan puvut on katsaus keskiajan vaatteisiin, muotiin ja vaatteiden tekemisen menetelmiin. Se on laaja teos keskiajan vaatetus- ja käsityökulttuurista, pääosin nykyisen Suomen alueelta.

Kirja tutustuttaa lukijan keskiaikaisiin kankaisiin, niiden valmistukseen, eri materiaaleihin ja mitä kankaista voi luoda. Kirjassa esitellään erilaisia keskiajan muotiin kuuluvia 
miesten, naisten ja lasten asuja. 
Mekot, tunikat, viitat, housut, jalanverhot ja alusasut tulevat tutuiksi.

Myös kankaan kuviointitavoista on oma osionsa. Kirjontaa, nyörien ja nauhojen tekoa, neulomista ja kankaan värjäämistä ja painamista.

Runsaan historiapläjäyksen lisäksi kirja antaa ohjeet miten voit itse luoda ja ommella keskiaikaisia vaatteita ja asusteita. Kirja sisältää yli 100 sivun verran ohjeita ja kaavoja.

Keskiajan puvut on runsas tietopaketti niin historiaa kuin mielenkiintoista käsityötietoutta. Kirja sopii hyvin niin keskiaikaisesta pukeutumisesta kiinnostuneille, keskiaikaharrastajille kuin artesaaniopiskelijoillekin. Itselläni kirjaa lukiessani heräsi muistot omiin artesaaniopintoihini, jolloin tekstiilihistorian tunneilla näitä kirjassa mainittuja asioita käsiteltiin.

Keskiajan puvut : Satu Hovi – Hannele Maahinen – Katri Niemi 
Art House

Teksti luotu arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti