lauantai 28. helmikuuta 2015

DIY "petsi"

Aina oppii jotakin uutta.

Tämän ohjeen löysin Pinterestistä.
DIY "petsi". Tai millä nimellä sitä nyt kutsuisi sitten virallisesti. Mutta aineksina siis etikka, pikakahvijauhe ja patapata. Ohje oli englanniksi, ja soveltamalla tein oman seokseni. Yhtään varma en myöskään ollut siitä käytinkö tasantarkkaan oikeita aineksia, mutta ainakin lopputulos näyttää siltä mitä toivoinkin. Oikealla yläkulmassa siis käsittelemätön puupalikka ja alhaalla seoksella siveltynä.
Ensiksi väri näytti vaalean kirsikkaiselta tai ihan vain siltä miltä märkä puu näyttää. Mutta jo viiden minuutin kuluttua väri muuttui ajopuunväriseksi/harmahtavaksi. Aika hieno, eikö?

Mutuohje on siis:
Täytin minikokoisen lasipurkin, vetoisuus n. 0,5dl, etikalla ja lisäsin pari teelusikallista pikakahvijauhetta. Sitten leikkasin patapadasta pienen palasen ja upotin etikkakahviseokseen.
Annoin seoksen seistä 5-6 vuorokautta, välillä ravistelin purkkia.

Vielä pitää vähän tutkailla ja ottaa selvää tarvitaanko viimeistelyyn jotakin erityistä kuten lakkausta. Ja voisin myös selvitellä miten hyvä kesto tällaisella värikäsittelyllä on.

Tykkään kovasti kyllä tällaisista tee-se-itse-jutuista. Mielenkiintoista ja hienoa huomata, mitä kaikkea sitä itse voikaan tehdä. Jos koen tämän toimivaksi tavaksi käsitellä puuta, aikomuksena on "maalata" äidin pöytään jalat tällä. Väri ainakin sopisi täydellisesti!


Täällä alkuperäinen ohje! 1 kommentti:

  1. Olipa helpon tuntuinen ohje. Kiitos siitä. Itselläni olisi sohvapöydän teko, johon tarvitsisin harmaata. Pitääpä kokeilla. Terkuin Liisa

    VastaaPoista