tiistai 10. huhtikuuta 2018

Kurkista kauniisiin rintamamiestaloihin


Rakas rintamamiestalo vie lukijansa tutustumismatkalle yhteentoista erilaiseen kotiin. 

Rintamamiestalo on vienyt lukuisten ihmisten sydämen, ja yhä useampi valitsee sellaisen kodikseen. Onhan rintamamiestaloissa tunnelmaa ja sielua, ihan eri tavalla kuin uusissa taloissa, jotka helposti saattavat tuntua kolkoilta. Rintamamiestaloihin liittyy myös monilla muistoja lapsuudesta, muistikuvia mummoloissa vietetystä ajasta, ja halutaan jakaa nämä muistot myös oman perheen kesken. Perhesuhteet ovat tärkeitä ja lämpimän haikeat muistot sitovat yhteen menneen ja nykyisyyden.

Kirjan kodeissa on paljon yhteneväisyyksiä. Miltei joka kodissa näkyy käsillä tekeminen - itse tehtyjä juttuja aina huonekaluista käsitöihin. Perintötavarat ovat näkyvästi esillä ja sekaan on tuotu muita itselle tärkeitä esineitä ja asioita. Kierrätys ja DIY-henki ovat selkeästi läsnä, ja kyllähän ne sopivat vanhan talon kanssa hyvin yhteen. Rakastan kotien rönsyilevää runsautta ja värien käyttöä! Näissä kodeissa näkyy selvästi ilo, kodikkuus ja läsnäolo. 

Jokaisesta talosta ja sen asukkaista kerrotaan pieni tarina, joka avaa hieman talon historiaa ja perheen elämää asutuista vuosista: mitä on tehty ja mitä on haaveissa. Pääosassa kirjassa ovat kuitenkin kuvat, joita on ihanan paljon. Kuvat ovat kauniita ja tunnelmallisia, ja niitä katsellessa inspiraatiot ja ideat pulpahtelevat iloisesti pintaan. Todella hurmaava kirja. Meille jokaiselle, rintamamiestalon omistajalle.


Rakas rintamamiestalo – kurkista kauniisiin koteihin 
Maija Tiensuu, Annabelle Antas
Docendo 20182 kommenttia: