tiistai 3. huhtikuuta 2018

Mielenrauhaa mandalakivistä


Voi ei miten ihania! Ihan alkaa sormia syyhyttää ja inspiraatio sekä ideat pulpahdella pintaan. Nousee halu ja into kokeilla kivien maalaamista itsekin. Jokainen kirjassa esitelty malli herättää innostuksen ja ilon tunteita kehossani ja halun päästä kokeilemaan mandala-kivien maalaamista. Liian vaikeasta ei silti kannata suorilta jaloilta aloittaa vaan suosista kokeilla ensin jotakin helpompaa mallia. Vaikka ne helpotkin saattavat tuntua haastavilta. Mandalakuvioiden geometriset, luonnonläheiset symbolit kiehtovat kauneudellaan ja mystisyydelläänkin. Värikylläiset kuviot syntyvät kivien pintaan maalattujen pisteiden avulla, työvälineinä voi käyttää lähes mitä tahansa työkalua aina pensseleistä hammastikkuihin ja leivontavälineisiin. 

Kirjan kirjoittaja Natasha Alexander sanoo, että mandaloiden maalaaminen antaa kasvuvoimaa. Kokemus ylittää järkemme, eikä sille ole helppoa löytää sanoja - se on koettava itse. Mandaloiden maalaus auttaa purkamaan stressiä ja enimmillään se saattaa muuttaa koko elämäsi tavoilla, joita et edes tiedä. Näin kävi Natashalle. 

Pisteitä, spiraaleja, ympyröitä, kukkia ja tähtikuvioita...
Pinkki-oranssi-sävyinen mandalakivi, Elämän sarastus nimeltään, herätti minussa ehkä eniten tunteita. Se tuntui heti omalta. Ihanat sävyt ja muodot tuntuivat sykäyksinä kehossani. Kultasävyinen Kirkas valo, violettia runsaasti sisältävä Pyhät Terälehdet, Chakrat tasapainossa ja Rakkauden puu vahvoine väreineen tuntuivat nekin omilta. 

Työvälineet saattavat jo löytyä kotoa mutta maaleja tarvitsisi nyt hankkia, ja tietysti maalaukseen sopivia kiviäkin olisi hyvä löytää, jotta päästäisiin aloittelemaan kivien maalaus. Kirjasta löytyy jokaiseen malliin selkeät vaihekuvat sekä tarvittavat työvälineet ja väripaletti. Näiden lisäksi löytyy perustietoa mandaloista, kuvioaiheita, apua kivien valitsemiseen, tietoa tarvittavista työvälineistä ja värien valinnasta sekä maalauksen työvaiheet. Käytä kirjaa joko apuna, tukena tai inspiraation lähteenä ja luo itse jotakin aivan uutta.Mielenrauhaa mandala-kivistä
50 mallia meditatiiviseen maalaamiseen
Natasha Alexander
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti