keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Vahvuutena herkkyys


Vahvuutena herkkyys on kirjoitettu suloisesti kirjemuotoon, joista jokaisen Taina Laane on allekirjoittanut. Hänen tyylinsä kirjoittaa ja "puhua" lukijalle on lämmin ja myötätuntoinen. Hän sanookin, että on pyrkinyt käyttämään ystävällistä ja empaattista lähestymistapaa. Ja mikäpä sen ihanampaa. Meidän jokaisen tulisi kohdella lähimmäisiämme, tuttuja ja tuntemattomia suurella sydämellä, ystävällisyydellä ja lämmöllä. Paljon mukavampi on ottaa vastaan hymy ja hyväksyntä kuin kylmä ja etäinen kohtaaminen. Ainakin näin herkän näkökulmasta kun kaikkea miettii, pohtii, arvioi ja tarkkailee jatkuvasti niin tuntosarvet usein ylikuormittuvat ja kaiken alle uuvahtaa. Olisi niin mukavaa jos saisi kohdata enemmän vilpittömyyttä, silloin saisi tuntosarvetkin hetken levätä.

Kirjemuotoon kirjoitettu kirja on kevyt lukijalleen. Kirjemuoto on helppo vastaanottaa, sen lukeminen tuntuu rennolta, rauhoittavalta ja läheiseltä. Ei ole vaikeita sanoja, termejä tai lauserakenteita. Oli jotenkin hassua ja ilostuttavaa seurata kirjeiden päivämääriä, ne kun tuntuivat ihan siltä, että niiden aikalinja kulkee samaa linjaa oman linjan kanssa. Puoleen väliin kirjaa aikataulut täsmäsivätkin, mutta sitten mentiinkin jo heinäkuulle ja sitä edemmäs. 

Kirja pitää sisällään myös harjoituksia ja tehtäviä herkkyyden tueksi ja vahvistukseksi. Tehtävät on suunnattu itseymmärrykseen, rauhoittumiseen ja palautumiseen. Herkkyyttä kuvataan myös sanalla aistivoimaisuus, ja siitä kannattaa pitää kiinni, se on vahvuus ja tärkeä voimavara oikein kanavoituna.


Laane, Taina
Kirjapaja 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti