maanantai 15. heinäkuuta 2019

Sisusta puutarhassa

Sisätilojen lisäksi myös ulkona voi sisustaa. Kustannus Mäkelän Sisusta puutarhassa on oiva kirja antamaan ideoita ja vinkkejä puutarhasisustukseen. Ideoiden lisäksi kirjasta löytyy runsaasti selkeitä ohjeita erilaisiin nikkarointiprojekteihin. 

Kirjan vinkit ja ideat ovat raikkaita ja helposti toteutettavia. Materiaaleina käytetään sitä mitä on kotona saatavilla. Materiaaleina voi käyttää myös kierrätysmateriaaleja, roskalavoilta löytyneitä tai uusiokäyttö-idealla käytettäviä. 

Puutarhaa sisustaessa vain taivas on rajana. Kannattaa antaa mielikuvituksen lentää ja katsella jo olemassaolevia esineitä ja asioita uudesta vinkkelistä. Vanhan ompelukoneen rautajaloista saa hienot jalat ruokapöytään, kahvikupeista saa ruokinta-alustoja linnuille, vanhat tuolit ja penkit voi somistaa kukkasilla, pyörän renkaat käyvät marjapensaiden tai köynnöskasvien tueksi ja käytöstä poistetut sähköllä toimivat valaisimet voi purkaa ja käyttää niitä lyhtyinä puiden oksilla tai pergolassa. Vanhat tiilet, salaojaputket ja verkot voi hyödyntää hyönteishotellin teossa. Kaikki käy!

Kirjassa on hauska idea, jossa leikkimökistä on tehty ikäänkuin portti toiseen maailmaan. Purkukuntoisen mökin takaseinä purettiin ja mökki aiottiin hävittää kokonaan, kunnes huomattiin, että jäljelle jäänyt osa toimiikin hauskasti sellaisenaan tilanjakana puutarhassa. Miten oivaa!

Kukkia voi istuttaa muuallekin kuin kukkaruukkuihin. Ruukun virkaa voi toimittaa vanha autonrengas, kottikärryt, käytöstäpoistettu grilli, kastelukannu, tynnyrit ja vaikka vanhat lenkkarit.

Kirjassa nikkaroidaan mm. pitkospuut, pergola, valaisinpylväs, portaat ja puutarhakalusteita. Tyylisuunnaltaan ideat ovat pääasiassa rouhean maalaisromanttisia mutta löytyy kirjasta myös vinkkejä japanilaisen puutarhan ideointiin.Anna Örnberg 
Luovia puutarhaideoita pihoille ja terasseille  
Kustannus Mäkelä 2019Ei kommentteja:

Lähetä kommentti