sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Happy Halloween 2019Rakastan järjestää juhlia - leipoa ja tehdä koristeita. Varsinkin lapsille on kiva järkätä kaikenlaista. Meidän aikuisten sosiaaliset piirit ovat niin suppeat ettei vieraita oikein ole kutsuttavana, varsinkaan kun en ole innostunut alkoholipitoisista juhlista, mutta onneksi lapsille on tullut koulun myötä ystäviä. Ja mukavaa, että kaikki ovat aina innokkaita tulemaan kun jotakin järjestellään. Nämäkin Halloween-teemaiset minijuhlat syntyivät ihan extempore ja vieraat innostuivat mukaan erittäin lyhyellä varoitusajalla. 

Pari tuntia on sopiva aika lasten juhlille, pitempi aika saa jo pikkuihmisissä aikaan ylivirittyneisyyttä. Tällä kertaa Halloweenin vietto meni herkuttelun ja elokuvan katselun merkeissä. Kovin olivat omat lapset innoissaan ja tahtovat, että joka vuosi juhlitaan samalla tyylillä. No tokihan se minulle sopii. Saan itsekin hyvällä verukkeella pukea noitahatun päähän ja juhlia Halloweenia.Juhlapöydän koristeet on helppo tehdä itse, vieläpä melkein ilmaiseksi. Rakastan helppoja ja näyttäviä DIY-juttuja, ja erityisesti sellaisia joiden tekemisessä budgetti ei pauku.

Pöytäliinaksi laitoin mustan kankaan ja valkoisen valoverhon, joka kulki pöydän yli kulmasta kulmaan. Pöytäliinojen päälle laitoin huovasta leikkaamani mustat "tabletit" ja koristeiksi laitoin lyhtyjä, valoköynnöksillä koristellun lasipullon, kultaisen kehyksen jonka koristelin mustalla kakkupaperilla ja muovisilla hämähäkeillä. Noita-aiheiset valokuvat kruunaavat kokonaisuuden. Etsin netistä vintagekuvia, jotka sopivat Halloweeniin. Tulostettuani kuvat laitoin ne erilaisiin valokuvakehyksiin. Suosin vanhoja kehyksiä mutta aina niitä ei ole saatavana. Halutessaanhan valmiit kehykset voi tuunata vanhannäköisiksi. Juhlien jälkeen kehykset kuvineen voi jättää osaksi sisustusta. Esimerkiksi tuo hattupäinen kissa on humoristinen somiste kirjahyllyssä. 
 Kynttilät ja lyhdyt luovat salaperäistä ja mystistä ilmettä.Katossa roikkuvat oksat ovat siellä aina. Oksiin on helppo kiinnittää erilaisia koristeita teemoittain. Halloweenin aikaan oksissa lentelevät lepakot ja haamut. Nuo haamut ovat muuten älyttömän helpot tehdä! Todella näyttävät ja eläväiset. Haamujen tekoon ei tarvita mitään muuta kuin voipaperia ja pieniä ilmapalloja.


H A A M U T

Tee näin:
*  Revi voipaperista tai pergamiinipaperista suorakaiteen muotoinen kappale. 
*  Kastele paperi kauttaaltaan ja rutista se kuivaksi ja suorista se sitten jälleen. 
* Puhalla vesi-ilmapallo täyteen tai puhalla normikokoiseen ilmapalloon vain vähän ilmaa, noin nyrkin kokoiseksi palloksi. 
*  Kääri märkä paperiarkki pallon päälle siten, että siitä muodostuu haamun muoto.
* Sido ompelulankaa haamun "kaulan" ympärille löysästi, ja ripusta haamu kuivumaan johonkin missä se saa roikkua vapaasti ja kuivua muotoonsa. 
*  Poista kuivuneista haamuista lanka ja ilmapallo. 
*  Ripusta uusi lanka haamun päähän ja laita haamut paikoilleen.
Tarjottavina oli matoisa popcornkulho, sipsejä, erilaisia teemaan liittyviä makeisia, muumionakkeja, siniseksi värjättyä sitruunalimonadia, cocktailtikkuja (joissa lihapullaa, tomaattia, kurkkua ja juustoa) ja suklainen silmämunakakku. 

Silmämunakakun kakkupohjana on tavallinen kääretorttupohja, jonka värjäsin mustaksi aktiivihiilijauheella, mutta värjäykseen käy myös musta elintarvikeväri. Täytteenä on tuorejuusto-kerma täyte, jossa on 100 g tummaa suklaata. Kakkupohjien kostuttamiseen käytin kahvia. Rakas, ihana ystäväni totesi, että "Sulla on siellä ihan oma Strömsö."♥


3 kommenttia:

  1. tein kerran kaalilaatikkoa punakaalista.kaveri sanoi että oli halloween tyyliä.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo ystäväsi toteamus :)

    VastaaPoista