keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Paperikoristeita -mallikirja

Leikkaa ja askartele tähtiä ja lumihiutaleita

Talvi tulee ja paperikot esiin. Voipaperista on tehty vuosikausia lumihiutaleita ikkunoihin, ja niin minäkin olen tehnyt. Vasta loppukesästä irrotin kasan hiutaleita kun oli aika pestä ikkunat. Siinä ne olivat läpi vuoden ikkunoita koristamassa.  Tykkään kovasti paperiaskartelusta ja paperikoristeista. Niiden tekemiseen ei useinkaan tarvita sen kummoisempia työvälineitä - sakset, mattopuukko ja liima riittää hyvin. 

Tammen uusi Paperikoristeita -kirja sisältää kauniita askarteluohjeita paperista. Teemoissa liikutaan joulun ja talven ympärillä. Kirjan mallien toteuttamiseen ei tarvita erillisiä laitteita vaan välineiksi riittää kotoa löytyvät perustarpeet.

Kirja sisältää 15 mallia, joista jokaiseen on selkeät kirjalliset ohjeet sekä tarkat kuvat valmiista työstä. Työhön ryhtymistä helpottaa huomattavasti myös se, että mallit leikataan suoraan kirjasta! Kirja siis koostuu näistä viidestätoista mallista, jotka on painettu värien kera kirjan sivuille. Leikkaamalla mallit irti sivuilta saat jo siten ihastella kättesi työtä ja valmiit koristeet vaikka ikkunaan. Halutessaan kirjan mallit voi kuitenkin jäljentää toiselle paperille, ja siten malleista on pidempään hyötyä.

Kirjan ohjeilla syntyy mm. ovikranssi, kaitaliina, kynttiläkoristeita, mobile, onnittelu- ja pakettikortti sekä lahjarasia. Tästä rasian kaavasta olen erityisen kiitollinen ja innoissani koska rasioille on aina tarvetta ja hyvä ja toimiva kaava on toteutukseen välttämätön apuväline.

PAULA PASCUAL
Paperikoristeita
Leikkaa ja askartele tähtiä ja lumihiutaleita

1 kommentti: