torstai 13. helmikuuta 2020

Knits inspired by Tom of Finland"Neulo poika, neulo – Knits inspired by Tom of Finland sisältää liki 20 erilaista neulemallia puseroista sukkiin ja lapasiin, kirjoneuleista erilaisiin pintaneuleisiin. Ohjeiden vaikeustaso vaihtelee helposta vaativaan. Sanalliset ohjeet ovat sekä suomeksi että englanniksi ja selkeät kaaviot takaavat onnistumisen myös aloittelijalta. " - Näin luvataan kirjan esittelyssä. 

Mallit on toteutettu pääsääntöisesti kahdella värillä, mustan ja valkoisen kontrastilla. Selkeät mallikuvat siirtyvät neulepintaan taitavan tekijän käsissä. Itse taidan kuitenkin pitäytyä painokankaissa, sillä koen sen olevan enemmän minun juttuni. Tom of Finland on kuitenkin juttu, minkä koen ylpeyden aiheeksi. Luin aikoinani elämäkerran Touko Laaksosesta ja hurmaannuin täysin. Siinä on mies, joka on jäänyt eläissään vaille ansaitsemaansa arvostusta. Ainakin kotimaassaan. 

Marjo von Bellin valokuvat tarjoavat kirjan lukijalle neulomisen ohessa herkullisen tilaisuuden kurkistaa, miten elää Tom of Finlandin perintö nykypäivän homokulttuurissa Helsingissä. Neulemallien takaa löytyy tekstiilitaiteilija Marjukka Vuorisalo, jolle Touko Laaksosen taiteen siirtäminen neulemalleihin on ollut etuoikeus.

Jos inspiraatio iskee, niin tahtoisin ainakin Ringon ja Tomin kasvot omiin vaatteisiini, ja tietysti tuo nimikkovuottani kantava kuva eräästä komistuksesta olisi upeaa saada ikuistettua tekstiileihini myös. NEULO POIKA NEULO : 
KNITS INSPIRED BY TOM OF FINLAND
Marjukka Vuorisalo
Marjo von Bell

Tom of Finlandia kunnioittaen,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti