torstai 19. maaliskuuta 2020

Kuinka Nutella tekee naisen...


Celeste Barber - ihan vieras tyyppi. Aula & Co:n esittely hänen kirjastaan kuitenkin kiinnitti huomioni. Tuon kirjan haluan lukea. Ja niin myös luin.

Kirja ei ollut ihan sitä mitä ajattelin. Luulin kyseessä olevan kuvakirjamainen, ikäänkuin vitsikirja hauskojen kuvakollaasien muodossa. Kirja, jossa parodioitaisiin median ja somemaailman kauneusihanteita ja poseerauksia. No, tavallaan kirjan aiheet pyörii juuri noissa, mutta kuvia kirjasta ei kantta lukuunottamatta löydy. Ja se vähän harmitti. Olen nimittäin käynyt Celesten instasivulla nauramassa vedet silmissä useammankin kerran. Olen jopa toteuttanut kuvista omia versioita, mutten tosin julkisesti.

Celeste Barber on näyttelijä ja koomikko, ja sittemmin hänestä tuli instatähti vastattuaan itse keksimäänsä kuvahaasteeseen. Kyseisessä haasteessa hän tekee omat versionsa julkisten somekuvista ja kyseisellä "nostekuvalla" hän teki kimkardashianit ja nousi suurinpiirtein päivässä sometähdeksi. Tosin itse hän ei moisesta tähteydestä piittaa, eikä suostu sen turvin mainostamaan rahan ja ilmaisten tuotelahjoitusten takia asioita, joihin ei usko. Eikä  muutoinkaan. Celeste Barber näyttää vähät välittävän instatilinsä saldosta.

Tämä on haaste tuntui aluksi hieman väkisin väännetyltä, tai siltä, että huumoria oli tungettu liikaa eikä teksti ollutkaan lopulta enää hauskaa. Luin kirjan alun harppoen aika reippaalla kädellä, kunnes saavuin sellaisten aihealueiden pariin kuin 'koulukiusaaminen', 'metoo' ja sydänleikkauksen salat. Tuo viimeisin oli erittäin mielenkiintoista luettavaa, nytpä tiedän sitten senkin miten stentti asennetaan. Toisekseen hän kirjoittaa niin kauniisti vanhemmistaan, miehestään ja ystävistään, että viimeistään siinä vaiheessa aloin lukea tarkemmin lauseet ilman harppomista. Toki olihan sekin mielenkiintoinen osuus kun hän kertoi sometähteyden synnystä. Siinä tuli vain vähän semmoinen fiilis, että helppohan sitä on tuolta huipulta huudella, että ihan sama vaikka onkin 6,9 miljoonaa seuraajaa instagramissa #sowhat. Itsellä kun on työtä saada oma tili pysymään siellä 2200 pinnan yläpuolella #helpme #suvikukkasia. Kirjassa muuten kylvetään melko kiitettävään tahtiin hästägejä, luultavasti ihan siitä syystä, että ne alkaisi joko ärsyttää tai sitten vaan huvituttaa.

Tärkein pointti kirjalla, ja Celeste Barberilla, kuitenkin on se, että meidän tulisi olla tyytyväisiä itseemme juuri sellaisina kuin olemme. 'Ole oma itsesi.' Älä anna kenenkään määritellä sitä millainen sinun tulisi olla, millaiselta terveen/kauniin/täydellisen ihmisen kuuluisi näyttää tai miten käyttäytyä. Jos rakastat ruokaa ja suklaata, niin syö ja nauti, kunhan sinulla on hyvä olla nahoissasi. Liiku ja elä terveellisesti oikeista syistä: siksi että siitä tulee hyvä olo, että se tuntuu hyvältä. Älä siksi, että ne olisivat asioita joita luulet, että sinun pitäisi tehdä.

Celeste Barber
TÄMÄ ON HAASTE
Kuinka Nutella tekee naisen ja muita tärkeitä huomioita elämästä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti