keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Korjaa kauniiksi


Korjaa kauniiksi on näppärä käsikirja kodin vaatehuoltoon. 

Sen sijaan, että heittäisit vähän kuluneen tai rikkoutuneen vaatteet pois, suosittelen kokeilemaan voisiko sen korjata tai tuunata uudeksi. Tänä päivänä melkeinpä kaikki tuotteet tehdään rikkoutumaan ja kestämään lyhyen ajan jotta myynti saataisiin kasvuun. Se on aika ikävä tapa tehdä tuotteita, varsinkin maapallon kannalta. Ihmiset heittävät paljon hyvää tavaraa roskiin monestakin syystä, mutta usein siksi etteivät he osaa korjata niitä itse eivätkä viitsi maksaa siitä, että joku muu ne korjaisi.

Korjaa kauniiksi opastaa juuri heitä ja meitä, jotta vaatteemme saisi jatkoaikaa, pidemmän elämän joko korjattuna tai uudelleen muokattuna tuotteena. Kirjan vinkeillä ja neuvoilla korjaat mm. kuluneet housut kauniiksi paikkojen avulla, opit parsimaan villasukat ja neuleet, vaihtamaan paitaan uudet resorit ja jännittävää kyllä - opit vaihtamaan myös vetoketjun! Tästä kirjasta löysin sen hauskan tavan vaihtaa uusi vetskari: siinä uusi ommellaan vanhaa poistamatta. Nyt kun vielä uskaltaisin kokeilla. Minulla nimittäin olisi muutama takki, joista vetoketju on rikkoontunut. Vetoketjun ompeleminen on itselleni ollut aina melkoinen peikko, vaikka toisen laittamana se sujuu aina niin vaivattomasti. 

Ehkä suurin syy siihen, miksi ihmiset niin vähän korjaavat rikki menneitä tavaroitaan on juurikin se pelko siitä, ettei osaa. Siitä kun päästään yli, niin tavaroiden tuunaus voi alkaa. Korjaamalla voi saada jopa kauniimman lopputuloksen kuin mitä tuote alunperin on ollutkaan. 

Korjaa kauniiksi valottaa myös tahrojen maailmaa eli vinkkaa millaisia pesuaineita on olemassa ja mikä niistä toimii mihinkin tahraan. Myös hajunpoistoon löytyy muutama vinkki.


Korjaa kauniiksi
Anni Ignatius
Moreeni 2020

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti