keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Printti jakku & hame

Seulapainetut printit


Jokunen vuosi sitten painoin äidilleni hänen valkoiseen jakkuun ja pellavahameeseen 
nämä mustat naisprintit.
Printti on muokattu valokuvasta, jonka otin pihallamme seisseestä patsaasta.
Pidän itse tästä kuosista paljon, se on jotenkin herkkä vaikka onkin aika "massiivinen".

Seula on itse valotettu omassa kotipimiössä, minkä kyhäsin vaatehuoneen lattialle.
Painovärinä on musta kangasväri, ostin sen muistaakseni aikoinaan Tiimarista.
Sellaista suhteellisen juoksevaa kangasväriä, mikä oli helppo vetää seulan läpi. En muista mikä oli seulakankaan tiheys, sillä se saattaa ihan hyvinkin olla pelkkää voileeta...Olen siis kokeillut tehdä seuloja ihan perus valoverhokankaasta ja hyvin on toiminut, varsinkin jos printti on iso eikä sisällä pikkutarkkoja kohtia.
Kevätterkuin,
Suvikukka2014


2 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis painokuvio :) Minäkin olen vähä haaveillut, jos koittaisi valottaa seulan kotona, vaatis vain pienen investoinnin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tarpeeni EMOlta. Meinasin ensin satsata siihen parinsadan euron lamppuun, mutta tilasinkin lopulta vain putket, 2kpl. Oliskos ollut n. 15e/kpl. Laitettiin ne kiinni tavalliseen loisteputkivalaisimeen ja mies kyhäsi laudoista telineen, niin että sen lampun voi laittaa vaikka kahden tuolin väliin "roikkumaan". Valotusemulsiot, kankaat ja painovärit tietysti sitten maksaa enempi, mutta aika riittoisia ovat. Itsellä ainakin jäänyt aika paljon käyttämättäkin, ja pelkään että kuivuvat pian purkkeihinsa jos en pian jotakin niistä tee.

      Poista