keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Kehon muokkausta hellävaraisesti Tens-laitteen avulla


Voiko vatsalihaksia kiinteyttää hellan ääressä tai kirjaa lukiessa? No tietysti voi. Niin minäkin teen. Olen koko viikon "jumpannut" ilman hikikarpaloita ja tuskanhikeä. Perinteinen jumppaaminen ei oikein koskaan ole tuntunut mieluisalta, mutta olen kuitenkin kokeillut kaikenlaista vuosien saatossa. Vatsan ympäristö ja reidet ovat vaihtaneet kokoa mm. ehkäisyn myötä tulleiden lisäkilojen takia. Niihin kiloihin ei juuri mikään kehon muokkaus ole toiminut, ainoastaan imetys vei mukanaan kiloja raskauskilojen lisäksi mutta siitä keinosta ei ole hyötyä pidemmän päälle. Viime aikojen vaikeudet ja haasteet ovat osaltaan vieneet motivaatiota ja voimia kehon muokkaamiselta. 

Olin siis enemmän kuin innoissani ja kiitollinen, että pääsin yhteistyön kautta testaamaan Perfect BEAUTY laitetta. Tällä tenslaitteella voidaan muokata ja kiinteyttää kehoa sekä vähentää ryppyjä kasvoista. Perfect Beauty on tehokas lihasstimulaattori, jota käytetään kehon kiinteytykseen ja muotoiluun sekä ryppyjen ja selluliitin vähentämiseen. Kasvoja hoidettaessa laitteella tehty hoito kohottaa ja/tai kiinteyttää kasvojen kudoksia, mikä parantaa kasvojen lihasten kiinteyttä ja vähentää ikääntymisen merkkejä. Lisäksi laite auttaa vähentämään tai poistamaan ”appelsiininkuorivaikutelmaa” eli selluliittia ihon pinnassa.

Laitteeseen on asennettu kahdeksan hoito-ohjelmaa jokaiselle kehon alueelle: kasvoille, vatsalihaksille, pakaroille & lanteille, reisille, rinnoille, käsivarsille ja pohkeille. 

Perfect Beauty laitteen toiminta perustuu hellävaraiseen EMS-sähköhoitoon. Laite lähettää kahden tai neljän itsestään kiinnittyvän elektrodin avulla hoidettaviin lihaksiin pieniä, impulsseja, jotka muistuttavat kehon omia hermoimpulsseja. Hoidon tavoitteena on kiinteyttää kehoa ja säilyttää nuorekas vaikutelma.

Laitteen mukana tulee selkeä ohjekirja, mutta aloittaminen tuntui silti vaikealta, lähinnä sen takia etten uskaltanut aloittaa kun en tiennyt mitä on tiedossa. Hoito-ohjelmat on selkeästi ja yksityiskohtaisesti kuvattu, mm. mistä mikäkin hoito koostuu ja miten pitkään mikäkin vaihe kestää. Ihan aluksi ennen hoidon aloitusta pitää siis päättää hoito-ohjelma, ja sen jälkeen suunnitella miten asetella elektrodit keholle. Tämäkin tuntui haastavalta aluksi, että miten löytää se oikea kohta. Ohjeissa läppien asettelupaikat on kuvattu kuvin ja niistä saakin osviittaa. Lopullinen oikea paikka löytyy ehkä parhaiten testaamalla ja vaihtelemalla läppien eli elektrodien paikkaa keholla tuntemusten perusteella. Hoidettaessa keholle asetetaan 4 läppää, kaksi kummallekin puolelle kehoa, plus- ja miinusmerkkiset. Laitteen tehoa voi säätää asteikolla 1-90. Ohjekirjassa kerrotaan tarkemmin mikä voimakkuus sopii mihinkin tarkoitukseen. 

Kuluneen viikon kokeilujakson aikana olen hoitanut pääsääntöisesti päivittäin sekä vatsaa että reisiä, ja vatsaa ja rintalihaksia. Kertaalleen olen kokeillut myös hoitaa käsivarsia. Hoitoa tulisi aluksi tehdä noin joka toinen päivä mutta itse olen tehnyt hoitoja päivittäin, vaihdellen aina hoidettavia paikkoja. Vatsan ja reisien alue on kuitenkin se tärkein mitä haluan hoitaa. Hoito tuntuu aluksi pistelynä ja väreilynä ja kunnes voimakkuutta suurentaa alkaa tuntua myös lihasten aktivoitumista mm. kiristymisen ja jännittymisen tunteina. Oikean voimakkuuden löytyminenkin vie aikaa ja oikean arvon löytyminen löytyy kokeilemalla. Keho tottuu melko nopeasti hoidon tuntemuksiin ja silloin voimakkuutta voi säätää halutessaan isommaksi. Hyvien tulosten saavuttamiseksi hoitojakson pituus tulee olla noin 4-6 viikkoa. Kannattaa myös muistaa, että hoitojen ohella pitää huolta itsestään mm. syömällä terveellisesti ja liikkumalla riittävästi, pelkkä hoito ja yhtäaikainen mässäily ei tuota haluttuja tuloksia. Tämän viikon jälkeen voin sanoa jo, että ainakin ryhti tuntuu parantuneen ja erityisesti rintalihasten kohdalla tuntuu muutoksia.

Pakkauksen mukana tulee elektrodipaketit kasvoille ja vartalolle, ja yksi setti kestää noin 12-20 käyttökertaa joka käytössä kestää suurinpiirtein viikon verran. Läppien pintaa voi tarvittaessa kostuttaa vedellä ja parantaa siten niiden tarttuvuutta ihoon mutta ajan kanssa ne menettävät silti tarttuvuutensa. Omanikin alkavat jo olla loppusuoralla ja lisää täytyy tilata. Neljän kpl paketti maksaa  10,90e. Laitteen hinta on noin 130e. Eli jos haluttu lopputulos saavutetaan tällä tavalla niin tuo on lopulta aika pieni hinta kehonkuvan paranemisesta. Mutta tosiaan elektrodipaketteja kannattaa varata tarpeeksi, jotta niitä on tarpeeksi hoitojakson ajalle. 

Kirjoittelen kuulumisia aina välillä, että onko muutoksia kehossa - ja mielessä - tapahtunut. Kaupallinen yhteistyö 
Kivunlievitystä ilman lääkkeitä - Tenslaite.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti