torstai 2. tammikuuta 2020

Kuparia hiuksiin kasvivärein

kaupallinen yhteistyö, blogiyhteistyö
Kaupallinen yhteistyö: Miraz.fi

Punaiset hiukset ovat aina viehättäneet minua. Olen värjännyt hiuksiani teini-ikäisestä saakka sekä kampaamossa että itse kotona (äidin avustuksella). Sävyt hiuksissani ovat vaihdelleet tummasta luumusta kuparin hehkuun. Eniten minua kuitenkin miellyttää luonnolliset sävyt ja niistä juuri tuo kuparinpunainen. 

Punaisissa sävyissä on vain se ongelma, ettei sävy pysy hiuksissani kuin muutaman pesukerran ajan olkoon kyseessä sitten kesto- tai kevytvärit. Sama ongelma myös kampaamossa tehdyissä värjäyksissä. Myöskään värjäystulos on harvoin sitä mitä paketin kyljessä luvataan. Usein sanotaan, että jos haluat saada hyvän lopputuloksen mene ammattilaisen käsittelyyn. Mutta olen kohdannut samat ongelmat sekä ammattilaisen käsittelyssä, että itse värjäten. Ainoa värjäys mikä on tullut suurinpiirtein toivotunlaiseksi kampaamokäsittelyssä on olleet blondatut raidat. Ja siksi että en ole voinut luottaa edes ammattilaisen käsittelyyn on vahvistanut sitä ajatusta, että jos haluan sävyttää hiukseni teen sen kotona, säästän rahaa ja tiedän, ettei lopputulos luultavimminkaan poikkea tai kestä sen huonommin tai paremmin kuin kampaamossa tehty värjäys.

Hiusteni oma sävy on jännästi muuttunut värjäyshistoriani kautta. Normaali maantienharmaa on muuttunut vaaleanruskean ja kuparisen sävyn välimaastoon ja myös uudet hiukset kasvavat tähän sävyyn. Toisaalta se ihmetyttää, toisaalta ehkä vähän järkyttääkin, että onko myrkyt imeytyneet niin syvälle päähän, että hiuksetkin kasvavat valmiiksi värjättyinä. Toisaalta en ole kuitenkaan värjännyt niin usein kuin ehkä keskiverto hiustensavärjääjä. Keskimäärin kerran vuodessa olen sävyä päivittänyt ja edellisestä kerrastani on kohta kaksi vuotta.


Olen pitkään halunnut testata kasvipohjaisia hiusvärejä, tosin hennalla olen värjännyt joskus 20 vuotta sitten mutta silloin ei ainakaan se BodyShopin hiusväri antanut juuri lainkaan sävyä hiuksilleni. Monen tunnin tuherruksen jäljiltä ei jäänyt käteen juuri muuta kuin sotku.

Nyt päätin kuitenkin kokeilla uudelleen kun sain testiin Cultivator'sin hiusvärejä blogiyhteistyön merkeissä Mirazin kanssa. Miraz on suomalainen perheyritys, joka maahantuo, myy ja markkinoi korkealaatuisia luonnonkosmetiikkatuotteita ja gourmet-elintarvikkeita.

Olen nähnyt tutuilla onnistuneita värjäystuloksia kun on käytetty kasvipohjaisia hiusvärejä. Olen muutoinkin alkanut vuosi vuodelta tarkkailla mitä ostan ja pohtia tuotteiden turvallisuutta.


LUOMUSERTIFIOIDUT CULTIVATOR’S KASVIVÄRIT

Kasviväreillä saadaan aikaan luonnollinen ja vivahteikas lopputulos, sekä upea kiilto. Kasvivärimme ovat 100% luomusertifioituja, ja ne valmistetaan esimerkiksi seuraavista kasveista: henna, indigo, aloe vera, kamomilla, eukalyptus, kurkuma, punajuuri, hibiskus jne. Valikoimastamme löytyy runsaasti sekä intensiivisiä että luonnollisia sävyvaihtoehtoja ja niillä on paljon hiusta vahvistavia ja hoitavia ominaisuuksia. Lisäksi kasvivärit ovat turvallisia käyttää. Kasvivärimme sisältävät aloe veraa, joka hoitaa hiusta ja jättää hiuksista entistä pehmeämmät ja paksun tuntuiset. Camomilla rauhoittaa päänahkaa ja ehkäisee ärsytystä. 

Cultivator’s Herbal Haircolor sarjan kasviväreillä on hyvä peittokyky ja värinkesto. Sävyt eivät ole kestovärejä vaan lähtevät asteittain hiuksista pesujen myötä. Pysyvyys on kuitenkin monen seikan summa ja parhaimmillaan kasvivärien pysyvyys on kestovärin luokkaa. Cultivator’sin sävyvalikoimassa on 20 valmista värisekoitusta luonnollisista vaaleista, hehkuviin punaisiin, täyteläisiin ruskeisiin ja mustaan. Värit eivät sisällä peroksidia eikä muita synteettisiä ainesosia, ammoniakkia, raskasmetalleja, PPD:tä, parabeeneja, resorsinolia, geenimuunneltuja ainesosia tai muita luonnolle ja ympäristölle haitallisia ainesosia. (lähde: Miraz)


Cultivator'sin hiusvärisävyjä voi sekoittaa keskenään ja siten luoda omanlaisensa värisävyn. Minä en osannut päättää mikä sävy olisi itselleni se parhain joten otin kahta eri sävyä ja yhdistin niistä suhteessa 50/50 uuden sävyn. Käytin sävyjä Auburn-Copper ja Henna. Auburn-Copper oli yksikseen aika vaalea, ja sillä saakin vaaleista hiuksista kauniin kuparinpunaiset. Henna taas on yksikseen varsin kaunis punainen kupari mutta koska Mirazilta suositeltiin myös tuota Auburnia niin päätin kokeilla taittaa Hennan sävyä sillä. Kahdessa yllä olevassa kuvassa näkyy värjäystulos heti pesun ja kuivauksen jälkeen. Todella kaunis, hehkuva, lämmin kuparin sävy!


Värjäyskokemuksena tämä oli hyvä. Toki pientä säätöä oli värin levityksen kanssa ja seuraavaa kertaa ajatellen kannattaakin varata värjäykseen soveltuva pullo jonka avulla värin saa helpommin levitettyä hiuksiin. Pakkauksissa on 4 erillistä pussia, jotka sisältävät jauhemaista väriä. Jauheeseen sekoitetaan noin 1 dl lämmintä vettä/pussi. Sitten vain seos tasaiseksi ja väri päähän. Paketin mukaan riittoisuus vaihtelee hiusten pituuden mukaan, lyhyille hiuksille riittää yksi pussi ja erittäin pitkille 4 pussia. Omat hiukseni vaativat lopulta yhteensä 6 pussia, joten 2 pakettia tulivat todellakin tarpeeseen.

Mirazilta vinkkasivat, että hiukset olisi hyvä pestä ennen värjäystä Unique Haircare Deep Cleansing Shampoolla, mikä on loistava pari kasvivärin kanssa. Se syväpuhdistaa hiukset ennen kasvivärin levittämistä. Cultivator'sin ohjeissa mainitaan, että hiusten tulee olla erittäin puhtaat ennen värjäämistä, kun taas perinteisissä hiusväreissä melkeinpä ehtona on, että hiukset olisivat mieluummin likaiset kuin täysin puhtaat.

Pesin hiukset värjäystä edeltävänä päivänä ja syväpuhdistava shampoo tuntui todellakin vaikuttavan nimensä  mukaisesti. Värin levityksen jälkeen käärin hiukset pakkauksen mukana tulleeseen muovimyssyyn ja annoin värin vaikuttaa noin 90 minuuttia. Ohjeiden mukaan värin tulisi vaikuttaa 60-90 minuuttia mutta värjäystulos on silti aina uniikki koska lopputulokseen vaikuttaa moni asia, mm. hiusten kunto, edelliset käsittelyt ja värjäyksessä käytetty lämpötila. Kun vaikutusaika on päättynyt, hiukset pestään puhtaiksi ainoastaan vedellä ja seuraavaa shampoopesua kannattaa odottaa vähintään 48h koska hiusväri syvenee vielä tuona aikana. Kasviväri ei läpivärjää hiusta vaan lopputulos syntyy hiuksen pinnalla. 

Värjäyksen jälkeen hiukseni tuntuivat pysyvän pitempään puhtaina enkä kokenut tarvetta pestä niin usein kuin mitä yleensä. Pesin hiukset shampoolla noin 5 vrk värjäyksen jälkeen. Sitten taas tuo hiusten rasvoittuminen palasi samoihin uomiinsa eli hiukseni vaativat sen pari pesua viikossa, muutoin alkaa liikaa ahdistaa. Yritin parin vuoden ajan kasvattaa hiustenpesuväliä mutta ei tuo rasvoittumisnopeus siitä mihinkään muuttunut. Värjäysten suhteen aina onkin ahdistanut se, että väri lähtee liian nopeasti pesujen myötä pois mutta tämä väri on kyllä pysynyt muuttumattomana. Joku varmasti ajattelee, että ei noin lyhyessä ajassa voi sanoa värin kestosta mitään mutta itselläni valehtelematta kaikki värit ovat haalenneet jo muutaman pesukerran jälkeen. Enkä käytä muotoilutuotteita tai rautoja, enkä voimakkaita shampoitakaan.

Vaikka kasvihiusväreillä työskentely onkin hieman sottaisempaa kuin perinteisillä, niin plussana sanottakoon sen, että kasviväriroiskeet lähtevät pinnoilta todella hyvin pois, kuivumisenkin jälkeen. Tavalliset hiusväriroiskeet kun jäävät seiniin ja altaan reunoille jos niitä ei heti huomaa siivota pois. 
Olen erittäin tyytyväinen tähän luonnolliseen lopputulokseen. Hiuksissani on kiiltoa ja eloa. Ainoa mitä vielä toivoisin hiuksilleni, olisi jonkinlainen hellävarainen mutta tehokas tehohoito, joka ravitsisi ja vahvistaisi hiusteni kuntoa. Voin suositella Cultivator'sin kasvihiusvärejä lämpimästi muillekin!Blogiyhteistyössa Miraz.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti