maanantai 5. helmikuuta 2018

Paina tästä!



Itsehoidot kiinnostavat ja kiehtovat minua kovasti. On ihmeellistä miten ja millä kaikella tavalla itseään voikaan hoitaa ilman lääkkeitä tai  ilman turhia lääkärikäyntejä joilla ei välttämättä edes saa apua vaivaansa. En syö juurikaan lääkkeitä paitsi tuskallisiin kuukautiskipuihin silloin tällöin. Nyt kun olen taas oppinut uusia tapoja hoitaa kiputilojani niin mieluusti kokeilen niitä ennen kuin popsin pillerin. 

Vyöhyketerapiaa kuvaillaan lempeäksi hoitomenetelmäksi jolla voidaan parantaa unta, vähentää stressiä ja rentouttaa kehoa ja mieltä. Vyöhyketerapialla hoidetaan lisäksi erilaisia nivelkipuja, päänsärkyä ja migreeniä, ummetusta ja koliikkia. Tärkein ja yleisimmin hyväksytty teoria vyöhyketerapian toiminnasta on, että se tapahtuu hermoston välityksellä. Kummassakin jalkaterässä on 7000 hermopäätettä, jotka ovat yhteyksissä jalkaterän pisteiden kautta kehon vastaaviin osiin. 

Vyöhyketerapiakartta käsittää koko ihmiskehon: jokaisella ruumiinosalla on oma heijastealueensa jalkaterissä. Vyöhyketerapiapisteitä löytyy myös käsistä ja korvista mutta tässä kirjassa käsitellään vain jalkaterien pisteitä. Paina tästä - vyöhyketerapiaa aloittelijoille -kirja koostuu neljästä luvusta: perusperiaatteista ja historiasta, sekä siitä milloin vyöhyketerapiaa ei suositella, tekniikoista, heijastealueista ja luettelosta, jossa vaivat on aakkosellisessa järjestyksessä. Kirjan kuvitus on värikästä ja ulkoasu selkeä ja persoonallinen. 

Kirjassa käsitellään liki 50 kehon heijastealuetta. Jokaisen kohdalla on piirroskuva jalkaterästä, johon hoidettava kohta on merkitty. Tekstiosiossa kerrotaan mitä tekniikkaa heijastealueen hoitamisessa käytetään ja miten hoito tapahtuu. Lisäksi kerrotaan kyseisen käsittelyn hyödyt ja vinkki/huomio koskien hoitoa. 

Haasteeksi ainakin itse koen aloittelijana sen mistä kohtaa omaa jalkaa löytää se oikea piste/kohta. Ja vaikka kuvassa kohta onkin selkeästi merkitty niin jokaisen jalka on kuitenkin erilainen ja pisteen sijainti voi vaihdella. Toisekseen jalkaterän anatomia ja termit ovat hieman hukassa, kuten että missä on vaikka keskivarpaan ulkosyrjä ja missä sisäsyrjä. Vaatii siis paljon tutkiskelua ja tutustumista omaan jalkaansa jotta oppii löytämään ne oikeat pisteet ja kohdat. Mutta vyöhyketerapia on turvallinen hoitomuoto eikä siitä ole vahinkoa vaikka ns. väärää kohtaa hoitaisikin. Kynnet on myös hyvä pitää lyhyinä. Luulin leikanneeni omani sopivan lyhyiksi mutta edelleen näyttävät olevan liian pitkät. Kynsi painuu ikävästi ihoon rullaustekniikoissa. Olisi mielenkiintoista oppia löytämään oikeat pisteet ja huomata miten hoito toimii ja auttaa. Juuri nyt harjoittelen kohdun heijastealuetta, tavoitteena hoitaa kuukautisista aiheutuvia kipuja. Vyöhyketerapia on kiehtovaa ja olen kuullut siitä paljon hyvää. Kirjan mukana olisi hyvä olla vaikka linkki Youtube-kanavalle jossa käytännössä näytettäisiin mistä mikäkin piste löytyy. Nyt täytyy vain jatkaa tutkimista itse omin avuin. Eiköhän se tästä aukea kun tarpeeksi asiaan tutustuu.


Paina tästä! Vyöhyketerapiaa aloittelijoille
Sabounchian Stefanie





1 kommentti:

  1. Mä olin juuri fysikaalisessa, joka hieroi mun akupisteitäni ja reilummalta alueeltakin.Kyllä oli ihana nukkua viime yön, kun ei olkapää ollut kipee.Joku ystävistäni on käynyt vyöhyketerapiassa, ja sanoi että ihan ok oli ollut.

    VastaaPoista