perjantai 26. syyskuuta 2014

Hyvää Joulua!

Rakastan valon kautta, mutta rakastan myös pimeneviä iltoja, 
tähtitaivasta ja kynttilöiden luomaa tunnelmaa. 


Rakastan Joulua! 

Syksyn tultua on ihana aloittaa jouluun valmistautuminen. Se on sellainen tietynlainen tunne- ja olotila. Haen kirjastosta kasan joulu-, sisustus-, askartelu- ja ruokakirjoja ja sukellan etsimään uusia ideoita ja ennen kaikkea pääsemään sisään siihen tiettyyn fiilikseen.

Tämä kirja täyttää kaikki toiveeni. 
Se on visuaalisestikin jo todella näyttävä. En voi muuta kuin (kateellisena) ihastella miten valokuvaaja on saanut luotua niin kauniita ja vangitsevia kuvia,
miten ammattilaiset ovat luoneet niin herkullisia, kutsuvannäköisiä reseptejä ja 
miten kirjan tekijät ovat osanneet luoda näin kauniin teoksen.  
Tämän kirjan syö jo pelkällä katseellaan.

Kuviin ja ulkoasuun on siis panostettu paljon ja se kannattaa. Kirja on yksi tämän kauden näyttävimmistä teoksista! Ja kaiken lisäksi kirja sisältää reilusti yli sata herkullista ja houkuttelevaa reseptiä jouluisista juomista alkupaloihin ja pääruoista jälkiruokiin, unohtamatta leivontaa, makeisia ja löytyy kirjasta myös muutamia ideoita jouluaskarteluihin.

Kirjan lähtökohtana on ollut luoda annoskooltaan järkeviä reseptejä niin, että turhaa hävikkiä ei tulisi, eikä tähteitä tarvitsisi syödä loppiaiseen saakka. Reseptit sopivat niin arkeen kuin juhlahetkiin. Resepteissä on otettu huomioon myös se mitä niistä mahdollisista tähteistä voi saada aikaan, koska tiedämmehän sen, että ruokaa ei saa heittää roskiin. Ainakin itse sitä yritän parhaani mukaan noudattaa. Varsinkin joulun alla moni pienituloinen perhe saattaa kokea kaiken jouluhäslingin raskaana – kaikilla ei ole varaa tuhlata turhuuksiin.

Reseptit ovat mielestäni moderneja, nykyaikaisella twistillä kuorrutettuja perinteitä. Jouluhan ei ole joulu ilman kanelin tuoksua.

Minä olen niin makean perään, että aloitin kirjankin lukemisen lopusta päin, ja siellähän ne ihanat makeat jouluherkut tässäkin kirjassa olivat. Aion kyllä kokeilla ainakin taateli-kookospalloja,  karpalotoffeeta ja jäädytettyä minttusuklaakakkua. 
Ah!

Hyvää Joulua – Teresa Välimäki & Johanna Lindholm – Wsoy

Arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti