perjantai 5. syyskuuta 2014

P-haaste 244.
P*skarteluhaasteen aiheena tällä viikkoa on VESIVÄRIT.

Syyskuu alkoi ja syksy on tuloillaan, ja niin myös tämä kiva pimeiden iltojen piristys, Halloween.
Tai suomeksi pyhäinpäivä.
En minä pidä sitä mitenkään huonona asiana, että sitä tänne ollaan tuomassa. Toki kaikki liika kaupallisuus kaikkien juhlapyhien suhteen hieman ärsyttää, mutta tästäkin juhlasta voi tehdä omannäköisensä eikä se vaadi välttämättä sen kummempaa kuin extra paljon kynttilöitä ja lyhtyjä pihan koristeeksi tai ikkunoille. Itse tykkäisin enemmänkin juhlistaa Pyhäinpäivää. Naamiaisetkin kuulostaisivat vallan hauskoilta, ehkä nyt kun on lapsia niin voi niiden turvin leikitellä enemmän...

Mutta, haasteeseen. Aiheena on vesivärit. Miksi niinkin yksinkertainen ja kaikkien saatavilla oleva materiaali ja väline jää niin helposti vaille huomiota. En sano, että vesivärien käyttö olisi helppoa, koska se ei välttämättä ole sitä. Mutta kokeilemalla ja testailemalla saa helposti kaikkea uutta ja ihmeellistä aikaiseksi.
Muistan havahtuneeni tähän vesivärittelyyn kun lapsen kanssa väriteltiin ja hänen tekemät värittelyt olivat ihanan spontaaneja omiin väsäilyihini verrattuna. Ajattelin silloin, että miksen enemmän värittele itse askartelumateriaaleja, papereja, taustoja ym. Taisin kylläkin ajatella lähinnä digimatskuja, mutta käyväthän nämä nyt ihan perinteiseenkin askarteluun.

Tässä käytin tuubivesivärejä, oranssia ja mustaa. Oranssia suin sinne tänne ja mustaa roiskuttelin ja valuttelin paperin reunasta, hieman myös puhaltelemalla levittelin väriä. Saa muuten aika kivoja efektejä puhaltamalla väriä paperilla. Täytyy kokeilla sitä enemmänkin.

Suvikukka2014

1 kommentti:

  1. Tosi nappiin sopii tausta tuohon halloween kuvaan. Hieno kortti.

    VastaaPoista