maanantai 15. syyskuuta 2014

Arvostelu - Ihana ilmastointiteippi
Ihana ilmastointiteippi - Päivi Sirkkiä / Ilpo Kuparinen

Kaikkien tuntema ilmastointiteippi taipuu moneen muotoon ja tarpeeseen. Se ei ole enää vain työmiesten materiaali, se löytyy nykyään myös monen askartelijan työpakista. Värejä ja kuosejakin löytyy perinteisen harmaan lisäksi lukuisia. Mm. Teippitarhan nettikaupassa vaihtoehtoja on jopa 17, on raitaa, ruutua, farkkua ja leopardikuvioista.

Ilmastointiteippi materiaalina on yllättävä mutta silti hauska ja innovatiivinen. Kirjassa siitä on tehty mm. ruusuja, laukkuja, lampunvarjostimia ja retkijakkaran istuinosa. Ilmastointiteippi on kestävää sitkeän liiman ja lankakudoksen ansiosta, se kestää kuumuutta ja sään vaihteluja, siitä valmistetut tuotteet siis sopivat niin ulos kuin sisällekin, ja siitä valmistetut lampunvarjostimet ovat turvallisia käyttää juuri tuon lämmönkestävyyden ansiosta.

Kirjan ideat ovat houkuttelevia ja koukuttavia. Sivuja selatessa innostus kasvaa ja tekisi mieli kokeilla ihan jokaista työtä ja tekniikkaa. Teippi korvaa kankaan ja ompelun monessa jutussa, ja ehkä juuri sen takia se onkin materiaalina niin houkutteleva. Teipillä saa siistit reunat ompelematta ja sen pito on kestävä. Toisaalta taas kirjan ideat näyttävät ehkä turhankin simppeleiltä ja työvaiheet yksinkertaisilta. Käytännössä teippi luultavasti tarttuu kiinni kaikkialle, sakset eivät leikkaa tahmaista teippiä siististi vaan teippi tuhrii saksien terät alta aikayksikön. Niin ihanan helpoilta näyttävät jutut tuottavatkin harmaita hiuksia ja hermoromahduksia. Siihen on siis hyvä varautua ja aloittaa teippiaskartelut pienistä ja yksinkertaisista töistä, tai ihan vain testaamalla millainen tuo ilmastointiteippi on materiaalina ja miten se käyttäytyy eri työvälineiden kanssa, ja sitten vasta siirtyy haasteellisempiin töihin. Ihan jo senkin takia, että materiaalina ilmastointiteippi on melko kallista, varsinkin kuviolliset teipit maksavat n. 7,50€ rulla.

Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle, aloittelijoille ja kokeneemmillekin askartelijoille. Ilmastointiteippi saattaa olla monelle ihan uusi ja ennennäkemätön askartelumateriaali, mutta suosittelen testaamaan mitä kaikkea siitä voikaan luoda. Uskon, että kirjan ideat ovat vain alkusoittoa sille kaikelle mitä ilmastointiteipistä voi tehdä ja ideoida. Onhan se materiaalina kuitenkin niin monipuolinen monien hyvien ominaisuuksiensa vuoksi.

Ainakin omassa lähipiirissä kirja herätti inspiraatioita, ja mielenkiintoa. Ja luulenpa, että tätä kirjaa lukevilta ilmestyy kohta kaikenlaisia teippiaskarteluita. Itsellänikin pienoinen inspiraation kipinä sisuksissani poreilee.

Arvostelu tehty avostelukappaleen pohjalta.

Teippiterveisin,
Suvikukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti