keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Huivileikki - arvostelu


Kuin menninkäisten ja metsänneitojen tanssi. 
Sellaiseen maailmaan Huivileikki minut ohjaa.
Kauniita kuvia, luonnonläheisiä värejä, ihanan boheemeja huiveja.

Veera Välimäen Huivileikki kirjassa on esiteltynä reilu 20 erilaista ja persoonallista huivimallia. Jokainen niistä on kaunis katsella, ilo silmälle. Malleissa on käytetty vain luonnonkuituisia lankoja, villaa, merinovillaa, silkkiä, kasmiria.
Kannessa lukee alaotsikolla ”Huiveja käsinvärjätyistä langoista” ja siltä ne näyttävätkin, hyvin luonnollisen kauniilta ilman shokeeraavia värejä. Huiveissa toistuu luontoa mukailevia muotoja: aallokkoa, karheaa kallionpintaa, pehmeää sammalta – raitaa, palmikkoa, pitsimäistä pintaa ja fyrryä.

Malleja on niin naisille, miehille kuin lapsillekin.

Visuaalinen ilme on kaunis ja rouhea. Kannet ovat ihanan pelkistetyt.
Kuvia on paljon ja ohjeet ovat selkeät.

Minä vain jään aina pohtimaan, että kannattaako nykyään tehdä itse näin laajoja ja isoja neuletöitä. Langat ovat nimittäin varsin kalliita ja yhden huivin hinnaksi tulee helposti useita kymmeniä euroja, kaupat kun ovat pullollaan valmiita tuotteita ja niitä saattaa saada kymmenen euron molemminpuolin. Mutta eihän tietenkään luonnonkuituisia niin halvalla saa, kyllähän ne maksavat, ja siihen verrattaen itsetehtynä saa vastaavan tuotteen halvemmalla kun itselle ei tarvitse tekopalkkaa maksaa. Ja jos neulominen on ihmiselle sydämen asia, niin uskon, että silloin tekee vaikka ja mitä, kuluja mittaamatta.

Kirjan nimen ja alaotsikon perusteella itselleni tuli mielikuva, että kirjassa käsiteltäisiin myös lankojen kotivärjäystä, mutta todellisuudessa värjäys ei kuulu kirjan sisältöön, ainoastaan siten, että jokainen työ on luultavimminkin tehty käsinvärjätyistä langoista, ja takasivuilta löytyykin linkkejä mistä lankoja voi tilata tai ostaa.

Kirjan on kustantanut Atena.

Arvostelu tehty arvostelukappaleen pohjalta.

Suvikukka2014


Tiedote:

Veera Välimäki: 
HUIVILEIKKI – Huiveja käsinvärjätyistä langoista

Huivileikki tarjoaa kokoelman yksinkertaisen tyylikkäitä huiveja röyhelöisestä frillahuivista graafisen selkeään kolmiohuiviin ja muhkeaan tuubihuiviin. 

Vuoden käsityöläiseksi vuonna 2012 valitun Veera Välimäen neulemalleissa näkyy luovuus ja rohkeus: Neulontasuunta saattaa muuttua yllättäen, tai huivin muoto syntyy orgaanisesti neulonnan edetessä. Näissä ohjeissa ainaoikeankin neulominen on jännittävää!

Veera Välimäen modernit neulemallit ovat menestyneet Suomessa ja maailmalla. Hänen edellinen kirjansa Lankaleikki ilmestyy myös Yhdysvalloissa. 

Atenakustannus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti