torstai 6. marraskuuta 2014

KIDD.O


Kidd.o - uusi suomalainen lifestyle lehti

Vai voiko tätä enää lehdeksi sanoa? Sivuja on 260 ja paksuutta ison kirjan verran.
Lehti on jaettu seitsemään eri osa-alueeseen:
muoti - kauneus & terveys - koti - ruoka - juhlat - maailmalla - talous & tekniikka.

Ihastuin lehden rouheaan ilmeeseen, mattapintaisia sivuja, paperin tuoksua.
Runsaasti isoja, selkeitä, houkuttelevia, hauskoja kuvia ja sopivasti juttuja ja tekstejä.

Lehti keskittyy lapsiin ja perheisiin, mutta ei suorainaisesti tunnu perinteiseltä "lapsilehdeltä" kuten vaikka Vauva tai Meidän Perhe, vaan aihepiirit kulkevat raskaudesta aina teini-ikään saakka ja siinä ohessa kertovat tarinaa vanhemmuudesta ja vanhemmista. Juttuja aikuisille.

Muoti-osuus esittelee vaatekokonaisuuksia eri ikäisille lapsille - eri hintaryhmissä. Ei siis ainoastaan superkalliita vaatteita paksuille kukkaroille vaan myös edullisia vaatteita.
Kaikille jotakin.

Kauneus ja terveys osiossa mainokset eivät ole pääosassa - kuten monissa muissa lehdissä. Pääosassa on artikkelit ja haastattelut. Juttuaiheina nrossa 3. on mm. tietoa hiusväreistä ja siitä, että hiustenvärjäystä ei suositella alle 16-vuotiaille. Kuinkahan moni mahtaa tätä ohjeistusta noudattaa?
Mielenkiintoinen juttu on myös "Senat sakaisin", joka kertoo erilaisista oppijoista ja lukemisen haasteista, ja millaisia keinoja niistä on selvitä.

Koti-osiossa esitellään erilaisia koteja, sisustusta, ideoita ja vinkkejä.
Vintagea, retroa, kierrätysideoita ja siinä ohessa haastatteluja. Sivuilta löytyy myös mm. Pompomien teko-ohje. Ja nämähän nyt tuntuvat olevan IN niin sisustuksessa kuin juhlasomisteissa.

Ja lehtihän ei ole lehti, jos siinä ei käsitellä ruokaa. Siispä reseptejä löytyy myös Kidd.osta.

Maailmalla vieraillaan Los Angelesissa. Tämä juttu miellytti erityisesti, koska haaveissa olisi joskus itsekin tuonne päästä. Kaikki näyttää niin kauniilta. Jutussa on kauniita kuvia, mielikuvia herätteleviä tunnelmia.
Sivun verran löytyy myös kohteita, joissa kannattaa Los Angelesissa vieraillessaan käydä.

Tekniikka & talous esittelee mm. mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa valokuvauksesta, kameroista ja kuvausvälineistä.

Lopusta löytyy leikki-ideoita, koska leikkihän on lapsen työtä.
Mitä sinä lapsuudessasi leikit? Ehkä nykylapset eivät niitä leikkejä enää osaa, saati sitten mitään perinteisiä leikkejä. Nykyäänhän jo taaperoillekin lätkäistään tabletit käteen ja ristinollaakin pelataan ruudun kautta.

Voisin siis kuvata lehteä sanalla 'urbaani'. Ei siis ihme, että lehti on herättänyt suurta huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella.

www.kiddo.fi


Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti