tiistai 11. marraskuuta 2014

Raakasuklaata & superruokaa


Raakasuklaata ja superruokaa * Matleena Lahti & Satu Nyström
Readme.fi

Kirja on kaunis, persoonallinen ja aisteja hivelevä. Jokaisen raakasuklaan ystävän unelma. Satu Nyströmin valokuvat tekevät lukukokemuksesta nautinnollisen. Teos on muutoinkin visuaalisesti runsas ja miellyttävä katsella.

Resepteistä huokuu innovatiivisuus, raakakaakao taipuu moneen muuhunkin kuin vain makeisiin herkkuihin. Kokeile vaikka tomaatti-taatelisalsaa, kaakaomajoneesia, suklaista sinappia tai mokka-kaakaovoita lihalle.
Myös ainesosissa tavataan sellaisiakin erikoisuuksia kuin mehiläisten keräämä siitepöly, punajuurijauhe, erilaisista mausteista ja pähkinöistä puhumattakaan. Tokihan nämä saattavat olla ihan peruskauraa superruokaan perehtyneille mutta meille muille raaka-aineet tuntuvat vierailta.
Raakasuklaan teko on helppoa ja raaka-aineitakin on nykyään helposti saatavilla niin kivijalkamyymälöistä kuin nettikaupoistakin, mutta edullisia ne eivät välttämättä ole. Alkuun silti aloittelijakin pääsee esimerkiksi raakakaakaojauheella, kylmäpuristetulla kookosöljyllä, pähkinöillä ja hunajalla.

Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti