lauantai 13. joulukuuta 2014

Oletko maaenkeli -kirja

Oletko Maaenkeli? - Doreen Virtue


Oletko Maaenkeli -kirjan avulla voit oppia tunnistamaan itsessäsi maaenkelin piirteitä, ja sitä kautta vahvistumaan ja kehittymään paremmaksi ihmiseksi.

Maaenkelit ovat hyvin herkkiä ja huolehtivaisia, he suhtautuvat elämään viattomuudella. He ovat optimistisia ja näkevät toisissa ihmisissä aina hyvää, mutta saattavat jäädä helposti narsistien ja hyväksikäyttäjien hampaisiin. Maaenkelit tuntevat kutsumusta toisten auttamiseen ja opastamiseen.

Kirja antaa perustietoa sisäisestä lujuudesta: miten oppia erottamaan sisäinen lujuus karkeasta lujuudesta, toisinsanoen olemaan herkkä mutta silti vahva.

Kirjassa käsitellään myös melko laajasti tuhoisia ihmissuhteita – miten tunnistaa ne ja miten selviytyä niistä. Maaenkelit kun monesti joutuvat kokemaan erilaisia haasteita ihmissuhteissaan juuri sen takia, että ovat niin ”mukavia” ihmisiä. Lisäksi maaenkelit saattavat kokea tarpeetonta ja aiheetonta syyllisyyttä asioista, jotka eivät oikeasti heistä johtuisikaan.

Lopuksi kirjassa annetaan ohjeita ja elämän työkaluja miten selvitä haasteista ja miten vahvistaa itseään.

Vaikka kirja onkin kohdennettu maaenkeleille, sisältää se silti hyödyllistä tietoa meille jokaiselle. Doreen Virtue on psykologian tohtori, jonka laaja näkemys ihmisluonnosta voi auttaa jokaista vaalimaan sisäistä lujuuttaan ja vahvistamaan itsessämme sitä, minkä tiedämme oikeaksi ja aidoksi. Kirjan avulla opit tunnistamaan egon äänen, niin itsessäsi kuin muissakin, ja sitä kautta selkeyttämään toimintaasi niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin.

Oma pohdintaa...

Kirjassa on paljon asiaa, mutta myös paljon toistoa. Jos on herkkä imemään tietoa itseensä ilman kykyä siivilöidä tietoa, saattaa ajaa itsensä umpikujaan, tai ainakin hämmennykseen. Oleellisen löytäminen on avain tämän kirjan lukemisessa, kaikki kuvatut (maaenkelin) piirteet eivät välttämättä löydy omasta itsestä eikä tarvitsekaan.
Oppaasta oli apua tunnistamaan vieläkin paremmin ne energiasyöpöt ja narsistisia piirteitä omaavat henkilöt, joita elämässään kohtaa ja sitä kautta ehkä sain vinkkejä miten selviytyä haastavista tilanteista. Tuntuu, että toisinaan on todella vaikea olla joidenkin ihmisten seurassa, että vaikka olisi miten neutraali tahansa niin aina joutuu heidän haaviinsa ja ajautuu monenlaisiin sotkuihin vaikka pohjimmiltaan ei kenelle mitään pahaa tahtoisikaan, tai vaikka kuinka yrittäisi konflikteja välttää.
Ehkä osa minusta onkin Maaenkeli, vaikken ihan 100% itseäni sellaiseksi myönnäkään.


Suvikukka2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti