tiistai 16. joulukuuta 2014

Chakrapolku

Chakrapolku on kahdeksan viikon ohjelma, jonka tarkoituksena on lisätä elämään energiaa ja iloa. 
Nämä kahdeksan viikkoa käsittävät erilaisia kundaliinijoogaliikkeitä, meditaatiota ja visuaalisia tehtäviä, jotka avaavat kehon jännitystiloja ja johdattavat niin 
sisäiseen kuin ulkoiseenkin hyvinvointiin.

Kirjan kirjoittajalla - Inderjit Kaur Khalsa:lla on 20 vuoden kokemus joogasta. Hän on suomalainen joogaopettaja, kirjailija ja elokuvaohjaaja ja hänellä on oma kundaliinijoogakoulu Helsingissä.

Kirjassa käsitellään viikko kerrallaan jokainen chakra, ja sitä kautta hoidetaan kehon ja mielen tukkeutumia.

Harjoitukset voi tehdä chakra/viikko kerrallaan, tai sitten 8 viikon rupeamana. Jokaisena päivänä tehdään niin joogaharjoitukset kuin meditaatiokin ja kaikkeen tähän kirja opastaa sinua kuvien avulla.

Kirja herätti minussa suuren mielenkiinnon ja palan halusta päästä testaamaan tätä 8 viikon jaksoa. Ensin ajattelin valitsevani vain yhden chakran sen pohjalta mikä osa minusta kaipaa ”huoltoa”, mutta kirjaan tutustuessani huomasin, että kaipaan apua jokaisen chakran kohdalla. Jo ensimmäisen chakran vaivoista löysin jokaisen itsestäni. Olen kyllä hoitanut chakrojani (kundalini)reikillä, mutta tällainen kokonaisvaltainen ohjelma kuulostaa vielä paremmalta. Ainoa ongelma, johon olen törmännyt on ajan puute. Jo pelkkiin alkuharjoituksiin kuluu aikaa puolisen tuntia ja siihen päälle vielä meditaatioharjoitukset saman verran, ja lisäksi on kirjoitus- ja visualisointitehtäviä. Ainoa sopiva aika olisi öisin, väsyneenä, tai sitten lasten päiväuniaikaan, 
mutta silloinkaan keskittyminen ei olisi sataprosenttista. 
Mutta silti haluaisin päästä kokeilemaan millaisia vaikutuksia tällä ohjelmalla olisi. Sisäinen rauha, tasapaino ja luovuuden lisääntyminen olisivat tervetulleita minun elämääni.


Suvikukka2014

1 kommentti:

  1. Kiitos SuviKukka vinkistä, pitää lähteä katsomaan heti kirjaa jos löytyisi paikallisesta kirjastosta.

    VastaaPoista