maanantai 29. joulukuuta 2014

Yllätyskakut – Angela DrakeKirja sisältää hauskoja kakkuja, joiden sisältä paljastuu yllätys. Ohjeet ovat jo jonkin verran leipomista harrastaneen mielestä melko yksinkertaisia, eli suurta kynnystä onnistumiseen ei ole. Selkeät ohjeet ja kuvitetut valmistusvaiheet opastavat kaikissa työvaiheissa taikinan valmistuksesta aina kakun koristeluun saakka.

Kirjassa on 20 erilaista reseptiä: kuivakakkuja, täytekakkuja ja kuppikakkuja. Kakuissa on aina jokin juju, mikä ei välttämättä näy päällepäin. Yllätys saattaa löytyä kuivakakun sisältä jonakin hauskana muotona tai täytekakun sisältä paljastuukin rykelmä makeisia tai tuoreita marjoja. Tai sitten kakkutaikina sisältää sateenkaaren värejä. 
Elintarvikevärejä siis käytetään säästelemättä. Jos niiden käyttö tuntuu epämieluisalta voit aina korvata värit luontaisilla väreillä kuten vaikkapa punajuurimehulla, mustikalla ja lehtikaalilla tai pinaatilla. Sinistä ja violettia väriä saat yllättäen punakaalesta soodan avulla. Itse tein muinoin lapselle sateenkaarikakun juuri näitä väriaineita käyttämällä ja kakku onnistui hyvin, eikä tarvitse pelätä, että kakku maistuisi omituiselta koska maut näissä raaka-aineissa ovat mietoja.

Kirja on visuaaliselta ilmeeltään sekoitus nykyaikaa ja 90-lukua. Jotenkin kansi ja sisus eivät vain kohtaa toisiaan. Otsakefontti on hauska, mutta sivupohjat, tekstifontti ja 
sivun asettelu luovat mielikuvia 90-luvusta. 
Kansi on kaunis ja varsinkin takakansi on harmoninen ja houkutteleva.

Kirja sopii mainiosti leipojalle, joka ei välitä pikkutarkoista kakkukoristeiden tekemisistä, mutta joka tahtoo silti saada leivontaan hauskaa twistiä ja yllätyksellisyyttä. Eikö olekin mukavampi katsella ja nautiskella kakkua, joka on ehkä yksinkertaisen näköinen mutta sisältää herkullisen yllätyksen, kuin kakkua joka on hiottu päällisin puolin viimeisen päälle, mutta jonka sisus on jäänyt vaillinaiseksi?

Leipomisen iloa,
Suvikukka2014

Yllätyskakut – Angela Drake - Gummerus
Kirja ilmestyy tammikuussa 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti