lauantai 26. syyskuuta 2015

Ruusuja lehdistä


Vaahteranlehtiruusut taitaa olla jo kaikille tuttuja, mutta aina tietysti vanhatkin ideat saattavat kohdata uuden ihmisen. Minäkin muinoin luulin olevani jonkun uuden asian äärellä kun postailin tekemistäni vaahteranlehtiruusuista, kunnes joku mainitsi tehneensä niitä jo vuosi sitten. Niin sitä vaan moni asia jää näkemättä ja kokematta. Mutta onneksi aina voi edetä omaan tahtiin, ja moni vanha ja hyvä juttu on voinut jäädä unohduksiin ja on kiva nostella niitä pinnalle uudelleen.

Vaahteranlehtiruusujen sijaan päätin kokeilla ruusuja villiviinin lehdistä, ja niistähän tulikin kauniita, ihan ruusumaisia. Taitoin lehden pituussuunnassa kahtia, rullasin ensimmäisen lehden rullalle ja kieputtelin "aloitusrullan" päälle lisää taiteltuja lehtiä, siten että kukkanen alkaa muotoutua ja saada ruusumaisia piirteitä. Sitten vain lopuksi ohuella rautalangalla ruusu alhaalta kiinni, jotta lehdet pysyvät paikoillaan.


Tässä vielä tämä vaahteranlehtiruusun ohje:


Kerää suuria, tuoreita ja värikkäitä lehtiä (esimerkiksi vaahtera tai lehmus)  ja askartele niistä ruusuja.


1. Taita lehti keskeltä kahtia niin, että lehden terävin kärki osoittaa vartta kohti. Pyöritä ensimmäisestä lehdestä rulla ruusun keskustaksi. Rullan ympärille rakennetaan itse kukka. 

2. Taita toinen lehti samalla tavalla, mutta älä rullaa sitä. Taittele ja asettele lehdet kuin ne olisivat ruusun terälehdet, limittäin ja lomittain toistensa päälle. Ruusu alkaa pikkuhiljaa syntyä kerros kerrokselta. Lehtikerroksia voi pyöritellä niin monta kuin hyvältä näyttää. Mitä enemmän lehtiä, sitä isompi ruusu.  

3. Kun ruusu on sopivan kokoinen, sido lehdet yhteen rautalangalla ruusun alareunasta. Älä kiinnitä rautalankaa liian tiukalle, ettei se katkaise lehtiä. 
(Jos haluat kiinnittää ruusun johonkin, jätä pätkä ylimääräistä rautalankaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti