sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pienille ihmisilleSelkeä, raikas ja yksinkertainen ulkoasu kätkee sisäänsä ideoita ja reseptejä. Ruokaideoita pikku-ihmisille. Tällaista kirjaa olenkin kaivannut siitä saakka kun sain huomata, että omat lapseni ovat huonoja syömään. Ja sitähän asiaa on stressattu, murehdittu, tuskailtu ja jopa raivottu. Mikä unelma olisikin omistaa lapsi, joka syö suurella innolla ja ruokahalulla kaikkea mitä hänen nenänsä eteen laitetaan.Saahan sitä haaveilla. Tunnemyrskyni asian suhteen on jo hieman laantunut, vaikka kyllähän se aina välillä ahdistaa, ettei lapselle kelpaa kuin pasta ja tonnikala. Ja meinaa olla myös haasteellista keksiä mitä kokkaisi, että sitä myös lapset suostuisivat maistaa. Onnekseni esikoiseni on alkanut syödä omatekoisia lihapullia. Kirjan innoittamana tein pellillisen lihapullia, joihin piilotin porkkanaraastetta muutaman porkkanan verran - ja hyvin upposi. Ei tullut edes kyselyitä, että mitä tämä on. Lapsi kun on tosiaan niin tarkka, että kaivaa kaikki pienet hippusetkin lautaseltaan, jos ne näyttävät vähääkään hämääviltä.

Pipsan keittokirja pienille ihmisille sai äitinikin innostumaan. Kirjaa ja sen reseptejä oli esitelty aamuTV:ssa ja äitini päätti heti kokeilla niitä käytännössä. Vaikka ideat ja reseptit onkin suunnattu vauvoille, taaperoille ja sitä isommille, sopivat ne myös aikuiseen makuun.

Kirjassa esitellään reseptejä ikäkausittain sopiviksi alkaen ihan ensimmäisistä soseista.
Minä olen tehnyt aina lämpimät ruoat itse, soseuttanut ison kattilallisen kerralla ja pakastanut. Lapset ovat luultavasti saaneet bataattikiintiönsä täyteen ja nyt saakin sitten äiti pohtia mitä sen sijasta tarjoaisi kun lapset ovat sosekauden ohittaneet. 

Resepteissä käytetään puhtaita raaka-aineita, suositaan luomua ja kiinnitetään huomiota ravintoarvoihin ja ruoan terveellisyyteen. Herkkuja ei silti ole unohdettu.

Munapuuro, juuresranskalaiset, kanapasta, hummus, pestopasta ja avokado-raakakaakaomousse.
***
Kvinoapuuro, papumac&cheese, kalapaistos, frittata, sienimunakas ja lasten chai.

Mielenkiintoisia ja tutusta poikkeavia raaka-aineita, ohjeita ja ideoita, lapsia ajatellen.

Tykkäsin kirjan kauniista ilmeestä, ja siitä, että reseptit eivät noudattaneet mitään yhtä tiettyä tiukkaa linjaa, vaan kirjaan oli poimittu reilulla kädellä erilaisia ohjeita. Kirjasta sain lisäksi hyödyllistä tietoa esimerkiksi nitraattikerääjäkasviksista ym. itselleni uusista asioista.
Innolla odotan sitä, että pääsen testaamaan reseptejä lapsillani, ja uskon niiden maistuvan meille aikuisillekin. Ainakin kookosriisi ja avokadojäätelötikut olivat herkullisia, samoin kuin herkkulihapullat ja veneperunat - siinä muuten vasta helppo ruoka, ja edullinenkin vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti