torstai 17. toukokuuta 2018

Betonia vuoden ympäri


Betoni, tuo ihanan rouhea ja monikäyttöinen materiaali. Ja vieläpä täysin luonnon materiaaleista koostuva aine, ja siitä syystä se on ympäristöystävällinen materiaali. Askartelukäyttöön sopii maksimissaan raekooltaan 4 mm kuivabetoni, sillä siitä saa sopivan sileän lopputuloksen. Betonista on helppo tehdä niin käyttötavaroita kuin koriste-esineitä. Muoteiksi käyvät mm. ämpärit, silikonimuotit, muovikipot ja maitopurkit mutta myös valmiita betonivaluun tarkoitettuja muotteja voi ostaa tai vaihtoehtoisesti tehdä muotin itse esimerkiksi lateksista.

Betonia vuoden ympäri - 40 inspiroivaa projektia sisä- ja ulkotiloihin sisältää näpsäköitä ideoita sekä riittävästi tietoa betonista, betonin sekoittamisesta ja lateksimuottien tekemisestä. Kirjassa käytetyt muotit ovat todella hauskoja, yllättävän monet jutut käyvät muoteiksi! Minulla on tapa säästää kaikenlaista ajatuksella 'tätä voi vielä joskus tarvita' ja nyt löytyi käyttökohde juuri tuolle samaiselle suklaarasian muoviosalle joka kirjastakin löytyy. Tästä sydänsuklaita sisältäneestä muoviosasta tulee valloittava pannunalunen! Todella kivannäköinen lopputulos. Jos siis kaapeistasi jostakin syystä löytyy tyhjiä suklaarasioita niin älä heitä niitä roskiin vaan ota muoviosat talteen. Osa ihmisistä karsii muovituotteet kodistaan mutta mieti mitä kaikkea niiden avulla voisi luoda: pitkulaisesta pakasterasiasta tai taimiruukuista syntyy somat usean kynttilän kynttilänjalat, muovimukeista tulee tuikkulyhtyjä, muovilaatikoista pihalaattoja, ämpäreistä ja purkeista kukkaruukkuja, silikonimuoteista valmistuvat pienet pelinappulat, paikkamerkit ja pöytäliinan painot. 
Näiden lisäksi kirjasta löytyy ideat ja ohjeet isompiin projekteihin kuten lattian tekoon, tiskopöydän kannen valamiseen, jakkaroihin ja erikokoisiin pöytiin sisälle ja ulos.

Kirjan kirjoittajilta (Susanna Zacke - Sania Hedengren) on aiemmin ilmestynyt monia inspiroivia teoksia, mm. Kädentaikoja, Kodin kaunis vintagetyyli ja 52 sisustusideaa kotiin. Kaikki nämä löytyvät Kustannus Mäkelän valikoimista.


Betonia vuoden ympäri
Susanna Zacke - Sania Hedengren
Kustannus Mäkelä 2018Ei kommentteja:

Lähetä kommentti