lauantai 19. toukokuuta 2018

Joridin neuleita lapsille

Jorid Linvik

Poneja lapasissa, pipoissa ja sukissa, iiik! Näistä meidän muksut tykkäisivät, sekä poika että tyttö! Jokainen My Little Pony -jakso on nauhoitettava ja katsottava. Samoja jaksoja saatetaan katsoa useammankin kerran putkeen. Viime syntymäpäivillä oli unicorn/poni-teema. Suosittua siis on. 

Taas on kirja täynnä ihanuuksia! Rakastan kirjoneuleita vaikken itse niitä juurikaan osaa neuloa. Mutta onneksi on anoppi ja mumma joka osaa. Onnea on läheinen, joka osaa neulomisen taidon. Paljosta jäämme paitsi sitten joskus kun ei kutojaa enää lähipiiristä löydy. Mumma on neulonut lastenlapsilleen ja meille aikuisille lukuisia upeita lapasia ja sukkia, ja aina yhtä vaatimattomin elkein ne saajilleen lahjoittaa. Olen minä anopin kutomuksia antanut eteenpäinkin halukkaille ja aina on tullut kehuja laadukkaasta jäljestä. 

Joridin neuleita lapsille - 45 hauskaa neuleohjetta 0-8-vuotiaille on Jorid Linvikin - suositun norjalaisneulojan - kolmas suomeksi käännetty neulekirja. Kirjan mallit ovat ihanan värikkäitä ja kuoreiltaan runsaita ja vivahteikkaita. Kuvioissa on lasten suosikkeja: traktoreita, eläimiä, sydämiä, pilkkuja, raitoja ja geometrisia muotoja. Malleista huokuu huumoria, iloisuutta, modernia ilmettä mutta myös nostalgiaa. 

Jorid lupaa esipuheessaan, että aloittelijakin oppii kirjan opeilla tekemään suloisia kirjoneuleita. Minä tarkistin vielä anopilta, että ovatko kirjan ohjeet selkeät ja helposti ymmärrettävät ja sain myöntävän vastauksen. Kirjan lopusta löytyy myös tyhjiä ruutupiirrospohjia, joiden avulla voi itsekin kokeilla kuvioiden luomista. Kirjan alusta löytyy perustietoa langoista ja neulomisesta, sekä ohjeita koristeiden tekoon. Pompulat, nyörit, tupsut ja kiehkuratkin syntyvät kirjan ohjeilla.

Tekemisen iloa!

Joridin neuleita lapsille
45 hauskaa neuleohjetta
 Jorid LinvikEi kommentteja:

Lähetä kommentti