perjantai 4. tammikuuta 2019

Makeansuolainen gluteeniton suklaaherkku


Kun makeanhimo yllättää niin tämä suolaisenmakea herkku syntyy alle puolessa tunnissa, ellei jopa vartissa jos tekee esivalmistelut kuten uunin lämmittämisen ajoissa. Tämä herkku on gluteeniton ja jos kinuskin keittää kookoskermasta niin sen lisäksi myös maidoton.

Suklaakakkupohja on tehty härkäpapujauhoista ja perunajauhoista, tumma kinuski saa värinsä ja makunsa intiaanisokerista. Kakun kruunaa popparit, toffeenmakuiset maissipallot ja tummalla suklaalla päällystetyt paahdetut härkäpavut. Tässä kakussa ei ole kyse estetiikasta vaan tärkeintä on maku, mikä on superhyvä! Tällainen pikakakku toimii vierasvarana ja ihan hyvin myös lasten syntymäpäivillä, erityisesti silloin jos perinteinen kakku ei lapsille uppoa. Meillä ainakin lapset valittaa kakussa hilloista ja marjoista ja söisivät mieluiten vain sellaista kakkua jossa ei ole täytteenä muuta kuin kermaa. Kinuski on kuitenkin sellainen herkku, että se kelpaa monelle lapsellekin. Kinuskin keittäminen on niin helppoa ja nopeaa, että se valmistuu itsekseen vartissa. En oikein ymmärrä sitä villitystä mikä kondensoidun maidon ympärillä on. Onhan se toki helppoa antaa vain purkin kiehua kattilassa, mutta kolme tuntia!! Minusta se on epäkäytännöllistä ja kuluttaa turhaa energiaa. Mieluummin keitän kinuskini kattilassa, miedolla lämmöllä se keittyy nopeasti. Eikä sitä tarvitse sekoitella kuin silloin tällöin. Muistan joskus teinivuosinani seisoneeni kinuskikattilan vieressä sekoittelemassa minuuttitolkulla katsettakaan nostamatta kattilasta kun ohjeissa peloteltiin, ettei kinuskia saa jättää yksin. 


Suklaakinuskikakku


Suklaakakkupohja
3 munaa
1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl oliiviöljyä

Kinuski
2 dl kuohukermaa
1 dl intiaanisokeria



Laita ensin kinuski kiehumaan ja uuni 200*asteeseen lämpenemään. Vaahdota sitten pohjaa varten munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon muut aineet. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (tällä tavalla vältät tiskin). Paista pohjaa uunissa noin 7-10minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. 
Kaada lämmin kinuski jäähtyneen kakkupohjan päälle ja lisää kinuskin päälle popparit, maissipallot ja härkäpavut.





Härkäpaputuotteet - Karviaistentila
Maissipallot - Neorex

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti