torstai 3. tammikuuta 2019

Konjakilla maustettu suklainen juustokakku


Juustokakku se vaan aina on se mun lemppari. Se on vaan niin kiitollisen helppo ja vaivaton, ja silti niin monipuolinen kun makuja voi vaihdella niin monella tavalla. 

Loppuvuoden juhliin tein vähän spesiaalimman version ja lisäsin täytteeseen konjakkia. Konjakin makua olisi saanut olla enemmänkin mutta yritin pysytellä minimissä, jossa vieraat ei karta täytteen makua liiaksi. Seuraavalla kerralla korvaisin konjakin jollakin maistuvammalla alkoholilla, ehkä rommilla tai kermaliköörillä. Jos siis sattuu jotain kaapista silloin löytymään. Nytkin konjakkia oli vain siitä syystä, että tarvitsin sitä sinapin valmistuksessa.

Konjakki-suklaa juustokakku


Pohja
5 digestivekeksiä
1/2 dl hunajapaahdettuja maapähkinöitä (Snack2you)
20 g voitaa
ripaus merisuolaa
1 tl ceylonkanelia

Täyte
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata sulatettuna
1/2 dl konjakkia
1 liivatelehti


Murskaa pohjaa varten keksit ja pähkinät, lisää joukkoon sulatettu voi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (käytin 15 cm vuokaa).

Sulata täytettä varten suklaa. 
Kuumenna  konjakki ja lisää liotettu liivatelehti kuuman konjakin joukkoon. 
Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, suklaa, vaniljasokeri ja konjakki-liivate-seos. Sekoita tasaiseksi massaksi ja levitä pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai muovipussilla ja laita kakku hyytymään jääkaappiin mieluiten yön yli.

Koristele kakku esim. jättikokoisilla nonparelleilla ja maissipalloilla. Käytin Confetin strösseleitä ja suklaisia jättipalloja ja Snack2you:n toffeen makuisia maissipalloja. Maissipallot on gluteenittomia. 

Psst. Koristelu kannattaa jättää ihan viime tippaan koska nonparellit ja maissipallot eivät ole hyviä kavereita tuorejuustotäytteen kanssa, kosteus saa ne sulamaan.

Pssst. Kurkkaa vinkit pikaisiin suolapaloihin vaikka illanistujaisiin täältä!
Yhteistyössä Neorex.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti