keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Vadelma-appelsiini-chia juustokakku

Maaliskuussa jo ollaan menossa, mihin tuo aika katoaa. Tosin ei keväältä näytä vaikka kevätkuukausi onkin. Ikkunasta kun katsoo ulos niin lunta pyryttää minkä ehtii. Onneksi ei kuitenkaan ole ollut kovia pakkasia. En ole yhtään talvi-ihminen. Jouluna saa olla lunta mutta muuten en välitä. Paitsi, että onhan mäenlasku kyllä mukavaa, ja siihen tarvitaan mieluusti lunta. 

Tässä välissä ehti jo tietkin kuivua ja mieli oli kovasti keväässä ja kukkasissa mutta minkäs teet. Se otetaan mitä annetaan, ainakaan sään suhteen ei paljoa ole omille toiveille sijaa.


Leivonta piristää silti aina. On mukava kokeilla uutta mutta on kiva myös pysyä vanhoissa tutuissa. Juustokakku on jo niin verissä ettei sen tekoon ohjeita tarvita, mutta on kiva kokeilla uusia makuyhdistelmiä. 

Tällä kertaa uuden kokeilu painottui juustokakun pohjaan. Perinteisten digestivien sijaan kokeilin tehdä pohjan Friggs Mini Cookies -kekseistä, joiden makuina tässä kakussa on vadelma-chia. Kyseiseen sarjaan kuuluvat myös inkiväärin ja sitruunan sekä vadelman ja kookoksen makuiset minikeksit. Kekseihin ei ole lisätty sokeria, ne ovat kuitupitoisia sekä sisältävät E-vitamiinia. Lisäksi keksit ovat palmuöljyttömiä. 



Näissä Friggs:n uutuuskekseissä on runsaasti makua ja oma suosikkini yllättäen olivatkin nuo sitruunan ja inkiväärin makuiset vaikka vadelmasta ja kookoksesta kovasti tykkäänkin. Tähän kakkuun valitsin kuitenkin chia-vadelma-keksit, koska kakussa on sekä täytteessä että päällä vadelmia.


Täytteen teen yleensä liivatteilla mutta kun viime kerralla kaupasta ostamani liivatteet katosivat mystisesti ennen kotiinpääsyä niin olen käyttänyt jemmoista löytyneitä Dr. Oetkerin VegeGel-jauheita. VegeGel ei ole itselleni se tutuin ja helpostiymmärrettävin tuote mutta ihan hyvin olen soveltamalla saanut ne toimimaan. Pidän silti enemmän liivatteen tuomasta koostumuksesta, liivate tekee täytteestä sileämmän, kun taas VegeGel saa sen muuttumaan karkeammaksi. Mutta, kummallakin onnistuu. 

Täytteeseen käytän usein valkosuklaata makua ja makeutta antamaan, silloin en käytä lainkaan lisättyä sokeria. Suklaa myös tiivistää täytettä ja ainakin tummaa suklaata käytettäessä liivatteet voi jättää kokonaan pois. 


Vadelma-appelsiini juustokakku


Pohja
n. 50 g Friggs Vadelma-Chia minicookies keksejä
20 g voisulaa

Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 dl appelsiinimehua
2 pss VegeGeliä
2 dl vadelmia (1/2 kakun päälle)

Sekoita murskatut keksit ja voisula ja levitä massa irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja lisäämällä vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.
Valmista Vegegel ohjeen mukaan. Minä sekoitin appelsiinimehusta ja VegeGelistä massan, jonka lisäsin täytteeseen. 

Laita puolet vadelmista pohjan päälle keskelle ja kumoa täyte päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Koristele kakku vadelmilla ja keksimuruilla.




* Keksit saatu tuotenäytteinä Friggsiltä.*





2 kommenttia:

  1. Voi nam nam nam :) Tätä ihastelin jo tuolla instan puolella, mutta kun on tuo dieetti päällä, niin ei saisi edes katsoa tällaisia kuvia. Mukavaa tulevaa naistenpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tehdä sitten joku sallittujen aineiden kakku ;)
      Gluteenittoman tästä ainakin saisi helpolla ja makeutuksen minimoida :)

      Poista