tiistai 5. toukokuuta 2020

Pimp my mokkapala



Pimp my mokkapala. 
Teki mieli mokkiksia mutta en kestä sitä sokerin määrää mitä kuorrutteeseen tulee, ja tuleehan sitä normaalisti ihan reippaasti tuohon pohjaankin. Yleensä vähintäänkin puolitan sokerin määrän mutta sitten koostumus saattaa kärsiä.

Näissä tunnelmissa päädyin tuunaamaan perinteisiä mokkapaloja. Pohjasta lähti sokeri kokonaan ja korvasin sen parilla banaanilla. Kuorrutteen tein suklaasta ja kermasta, ja lorauksella vahvaa kahvia. Huomenna ajattelin tehdä toisen samanlaisen. Muksukin ihastui tästä niin, että tahtoi välttämättä syödä viimeisen palan.


Banaani tekee pohjasta kostean. Jos ei pidä banaanin mausta sen voi korvata jollakin muulla soseella, kokeile vaikka bataatti- tai kurpitsasosetta, myös omenasose sopii. Rohkea voi käyttää myös punajuurisosetta.

Pohja syntyy sekin varsin nopeasti. Tässä kakussa ei munia vaahdoteta vaan niiden rakenne rikotaan kevyesti vatkaamalla ja loput aineet sekoitetaan munien joukkoon.

Kakun kylkeen sopii kupliva ja raikas mocktail.


Tuunattu mokkis

Pohja

2 kananmunaa
2 banaania muussattuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
loraus vahvaa kahvia

Kuorrute

1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
loraus vahvaa kahvia

Valmista kuorrute kuumentamalla kerma kattilassa ja lisäämällä joukkoon paloiteltu suklaa. Suklaan sulattua lisää joukkoon voi ja kahvi. Sekoita seos eli ganache tasaiseksi massaksi ja siirrä se jääkaappiin oleentumaan ja jähmettymään.

Riko munien rakenne kevyesti ja sekoita joukkoon muussattu banaani, kahvi sekä kuivat aineet. Sekoita pikaisesti tasaiseksi ja levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa 170*asteessa alatasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kostean kypsä. 

Kuorruta jäähtynyt kakkupohja mokkasuklaa-ganachella ja koristele haluamallasi tavalla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti