perjantai 22. toukokuuta 2020

Kodin noita

Kirja-arvostelu, Suvikukkasia


Noituus. Sillä sanalla on monivivahteinen kaiku. Toinen ajattelee sen liittyvän satuihin, toinen pahoihin aikeisiin. Mutta oikeasti, noituus voi olla myös kaikkea hyvää. Kodin noita on jatkoa ihanalle Vihreä noita -kirjalle. Vihreä noita kulkee vihreää polkua ja on tietoinen siitä, kuinka luonnon energia virtaa hänen elämänsä ja ympäristönsä läpi. Kodin noita taas keskittyy kotiin ja keittiöön.


crafty witch, noituus


Jokapäiväiset asiat voivat olla maagisia. Magiaa voi löytää ja sisällyttää kaikkeen arkiseen. Se mikä näistä asioita tekee maagisia on se oma aikomus, hetkessä eläminen, tietoinen tekeminen ja keskittyminen tekemiseensä. Kotinoituuden ydin on yksinkertaisuudessa ja siinä, että oikeasti keskittyy kotona tehtäviin askareisiin, on sitten kyse siivouksesta, ruoanlaitosta tai vieraiden kestitsemisestä.

Kotinoituus ei vaadi mitään erityisiä välineitä tai loitsuja, mutta on tarvikkeita joista voi olla apua tai hyötyä. Ja mitä loitsuihin tulee, niitä kotinoita voi luoda itse.

Tämä kirja keskittyy siis kotiin pohjautuvan henkisyyden ylläpitämiseen ja henkisen kotilieden perustamiseen. Kotinoidan sydämenasia on pitää huolta kodista, perheestä ja ystävistä, sekä luoda kodista turvallinen ja rakkaudentäyteinen turvapaikka kaikille siellä asuville ja vierailijoille.

Kodin noita

Kodin noita -kirja opastaa sinua paikallistamaan kodistasi henkisen kotilietesi. Kun kotilieden paikka on löytynyt - ja se voi olla muuallakin kuin keittiössä - se siunataan. Kotiliesi on kotisi sydän ja siellä sijaitsee kotinoidan tärkeimmät välineet. Kirjassa tutustutaan myös kodin jumaluuksiin ja kodinhaltijoihin eri kulttuureista. 

Kirja sisältää runsaasti tietoa kodin puhdistamisesta ja sen eri tekniikoista kuten suitsukkeista ja niiden valmistamisesta. Kirjassa esitellään myös erilaisten arkipäiväisten esineiden materiaaleja ja niiden sisältämät energiat ja merkitykset. Kirjasta löytyy lisäksi jonkin verran ruokareseptejä, yrttien taikaa, käsitöitä ( #craftywitch ) ja loitsuja sekä erilaisia rituaaleja, ja paljon kirjavinkkejä asioiden tarkempaa tarkastelua varten.

Kodin noita on ihana ja maanläheinen tietopaketti. Kotinoituus on arkipäiväisiä asioita ja hetkiä, joihin on lisätty ripaus magiaa. Kotinoita elää hetkessä, meditoi, pitää huolta läheisistään ja kodistaan koko sydämellään. Kotinoituus ei ole puuttumista kenenkään vapaaseentahtoon vaan asiat tehdään jokaisen korkeimmaksi parhaaksi. Kotinoituus on tietoisuutta, maagista mindfulnessia. Murphy-Hiscock, Arin
Kodin noita
Kattava opas taianomaisten tilojen luomiseen loitsuilla ja rituaaleilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti