keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kädentaikoja

Kädentaikoja – Susanna Zacke & Sania Hedengren
Ideoi – sisusta – luo – kierrätä


Oi miten kaunis kirja! Rakastan perinteistä ilmettä selkämyksineen, siististi sidottu, kovat kannet, kauniita kuvia ja ihanan rouheapintaista paperia. Tykkään tuoksutella ja tunnustella kirjan pintaa, sivujen tuoksua.

Kirja on täynnä ideoita ja ajatuksia. Kuvat ovat puhtaita ja valkean selkeitä. Raikasta.
Visuaalisuuteen on panostettu, jo pelkän kannen perusteella nappaisisin tämän kirjan hyllystä, boheemia ja ronskia persoonallisuutta, mummolatyyliin.

Kirja keskittyy viiteen eri osa-alueeseen:
  • kangas
  • puu
  • lanka
  • paperi
  • betoni

Sivuja selatessani ja tutkiessani löydän helposti asioita, jotka haluan ehdottomasti toteuttaa itsekin. Betoninen pöydänkansi, joka on kuvioitu kauniiksi kohokuvioisen tapetin avulla. Tiedän, että tästä ideasta innostuu moni muukin, ja aionkin kuskata kirjan äidilleni. Uskon hänen innostuvan monista kirjan ideoista.

Ideat ovat ehkä joillekin ennestään tuttuja, mutta painettuna ne näyttävät aina silti mukavilta ja antavat sykäyksen luoda itse jotakin uutta ja persoonallista.
Monissa töissä on lähtökohtana kierrätys, kuten kuormalavoista tehty pöytä, vanhoista ikkunapokista tehdyt kaapin ovet tai kasvatuslaatikko taimille.

Työt ovat muutoinkin simppeleitä ja jokaisen toteutettavissa. Ohjeet ovat yksinkertaiset ja selkeät. Kirja ei ole monimutkainen vaan helposti lähestyttävä kaikkine töineen. Näiden tekemiseen et tarvitse sen kummempia välineitä vaan varmasti lähes kaikki tarpeellinen löytyy jo kotoasi.

Kirja antaa ideoita - voit mukailla kirjan ohjeita ja ideoita, tai napata mukaasi sinua miellyttävät jutut ja luoda jotakin ihan omanlaistasi. Mutta suosittelen kokeilemaan esimerkiksi räsymatosta tehtyä rahin päällistä, esineiden dippaamista maaliin tai betonisen pääsiäismunan tekoa.

Tällaisten kirjojen lukemisesta minä nautin. Näitä tahtoisin haalia kaappieni kätköihin kymmeniä. Avata ja katsella kauniita kuvia, inspiroitua ja tuoksutella paperin tuoksua.

Arvostelukappale saatu KustannusMäkelältä.

Suvikukka2014


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti