sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Opi englantia - tarrasanakirja


"Äiti, tehdäänkö taas sitä tarrakirjaa?" Tämä kysymys kuuluu vähintään kerran päivässä 3,5 vuotiaan suusta. Hän on todella innostunut keräämään tarroja ja etsimään niille oikeaa paikkaa. Lukea hän ei tietenkään vielä osaa, mutta ihmeen hyvin hän hahmottaa sekunneissa tarrojen oikean paikan. Sanon sanan suomeksi ja englanniksi ja lapsi tuntuu löytävän oikean kohdan kirjan sivuilta melkeinpä ennen kuin äitinsäkään hoksaa sitä.

Kirja on siis tarrasanakirja ja ideana on etsiä tarroille, joissa on englanninkielisiä sanoja, oikea paikka kuvitetuilta sivuilta. Kirjan piirroskuvissa ollaan muun muassa kotona, kaupungilla, ostoksilla ja rannalla. Sanoja etsitään myös esimerkiksi väreille, numeroille, eläimille ja sääilmiöille. 

"Innostava tarrasanakirja opettaa yli 200 uutta sanaa englanniksi. Tarvitsee vain löytää oikea tarra ja liimata se sille kuuluvaan kohtaan kuva-aukeamalle. Tarrojen pienet apukuvat helpottavat tehtävää. Kaikki kirjan sanat löytyvät käännöksineen myös lopun listasta." - Nemo


Tarrasanat on koottu erillisille tarrasivuille kirjan keskiaukeamalle. 
Keksimme kerätä aina kasan tarroja käteemme, jotta jokaista tarraa ei tarvitse aina noutaa erikseen kirjan keskeltä tarrasivuilta. Sitten vain poimimme tarrasanan vuorollaan ja etsimme sille oikean paikan.


Kirja on hauska ja värikäs, ja lapsi oppii samalla uutta kieltä. Ja kirjaahan voi sitten myöhemmin pitää sanakirjana, josta etsitään tarvittaessa aikuisen avulla sanoja ja opetellaan uutta kieltä. Uskon, että tällä tavoin lapselle jää jollain tavalla asioita kuitenkin mieleen, vaikkei hän välttämättä tietoisesti huomaisikaan oppivansa, koska näin opetellessa monet aistit saavat virikkeitä.

Kirjasarjaan kuuluu myös "Opi suomea" ja "Opi espanjaa".


2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaakin varsin mielenkiintoiselta, meilläkin tykättäis varmasti kun se tarrojen liimaaminen on vaan niin kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tuntuu olevan mieluisaa puuhaa :) Ja kirjassa on sekin hyvä ominaisuus, että tarrat voi ottaa irti ja liimata uudelleen, eli ei haittaa jos joku tarra osuukin väärään kohtaan :)

      Poista