keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Askartele jäätelötikuista joulukoristeita


Kyllästyttääkö tonttuovet? Tee sen sijaan lintumökki. Jäätelötikuista syntyy monenlaisia koristeita, ja ne ovatkin monipuolinen lisäys askarteluvarastoihin. Jos projektisi tarvitsee runsaasti tikkuja etkä jaksa syödä niin paljon jäätelöä niin tikkuja voi onneksi ostaa myös sellaisenaan. 

Kuumaliima on hyvä apu jäätelötikkuprojekteissa, sillä saa helposti ja nopeasti tikut kiinni toisiinsa. 

Tämä lintumökki syntyy kuudesta yhtämittaisesta jäätelötikusta. Asettele tikut kuvan tapaan ja liimaa mökki kasaan. Mökin takaseinä on leikattu kuviopaperista ja liimattu kiinni puiseen runkoon, kuumaliima sopii tähänkin hyvin. Liiman sijaan voi käyttää myös mm. vahvaa kaksipuoleista teippiä. 

Koristelin työn paperikukkasilla, paperisilla lumihiutaleilla ja leikatulla lintukuviolla. Koristeesta saa roikkuvan kun liimaat mökin yläosaan jouluisen nauhan.


Joulun aikaan meillä on tapana ajella Pohjanmaalla kasitietä pitkin lasten toiseen mummolaan ja siellä ensimmäistä kertaa nähtiin talojen pihalla erikoisia valokoristeita. Kauan mietittiin, että mitä ne ovat ja jostakin löytyi tietoa joulusaloista, ruotsinkieliseltä nimeltään 'julstång'. En tiedä näistä tai niiden historiasta enempää mutta ne ovat silti erittäin mielenkiintoisia ja kauniita, ja meillä on tapana kilpailla ajomatkan aikana, että kuka näkee eniten näitä erikoisia valokoristeita. Ne ovat kooltaan siis melko isoja, luultavasti vähintään metrin korkuisia ja levyisiä ja ne on aseteltu talojen läheisyyteen pihaan. 
Näistä joulusalko-koristeista inspiroituneena syntyi tämä jäätelötikuista tehty koriste. Ristikkäin asetellut jäätelätikut on koristeltu kimalleteipein, paperikukkasin ja -koristein. Liimaa tikut kiinni toisiinsa ja koristele paperikoristeilla ja kimalleteipillä. Laita koristeen yläosaan ripustusnauha.


 "...En mä ole, lapseni, varpu tästä maasta,
olen pieni veljesi, tulin taivahasta..."
(Varpunen Jouluaamuna)Yksinkertainen jäätelötikuista tehty koriste syntyy kolmionmuotoon asetelluista tikuista. Kolmion  muoto voi kuvastaa esimerkiksi seimeä, mutta sen voi koristella muullakin jouluisella tavalla. Jouluteemaan sopivat niin kukat, linnut, lumi kuin kulkuset ja kynttilätkin.Materiaalit J.K.Primeco


Lintu omista varastoista, halutessasi leikkaa lintu itse kartongista, kaavoja löytyy runsaasti mm. täältä.
Yhteistyössä J.K.Primeco


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti