torstai 21. kesäkuuta 2018

Liisa Westerbergin Kakkukirja


Kakut ne vaan kaunistuu päivä päivältä, niistä on tullut kuin taideteoksia.  Nykyään ei enää saa ihastelua tavalliset kermapursotuskakut, vaan niissä tulee olla jokin juju. Nakukakku, pokekakku, peilikuorrute, valumakuorrute... Koristeissakaan ei tarvitse nuukailla vaan kakun koristelun voi vetää luvan kanssa överiksi. Kakkuja ihastellessa voi helposti iskeä joko epäusko omia kykyjään kohtaan tai sitten ajatella päinvastoin ja haukata liian ison palan. Näitä hetkiä varten on hyvä olla käsillä kirja, joka opastaa alkuun ja tukee koko matkan vuoan valinnasta kakun viimeistelyyn.

Liisa Westerbergin Kakkukirjan avulla loihdit upeat ja näyttävät kakut arkeen ja juhlaan. 
Kirjassa käydään läpi viimeistä huutoa olevat koristelutekniikat ja kakkumallit, kuten kakkumaailman tämän hetken kuumin uutuus brush stroke- eli siveltimenvetokakut. Tosin uutuuksia taitaa tulla niin nopealla tahdilla jos sosiaalista mediaa seuraa, että nämäkin saattavat jäädä jo tämän hetken uutuuksien varjoon. Mutta jos olet kuin minä, että tulen yleensä kaukana jälkijunassa, niin ehtiihän näitä testailemaan vaikka vähän myöhässäkin. Näyttävän kuorrutteen saa myös sokerimassasta, jonka pinnan voi jättää sellaisekseen tai maalata sen elintarvikeväreillä tai -tusseilla. Suklaaganachella, marengilla, marjoilla ja makeisilla saa myös mukavaa ilmettä ja runsautta niin täytteisiin kuin koristeluihin. 

Ihastelen tässä juuri korvapuusti-juustokakkua, joka näyttää niin herkulliselta! Ja oopperakakkua, jossa maistuu mokka ja suklaa. S´mores-kakku runsaan suklaakerroksen kera saa sekin veden herahtamaan kielelle. Ohjeet ovat selkeät ja yksityiskohtaiset. Jokaisen reseptin kohdalla on kerrottu sen haasteellisuusaste, kakun koko sekä miten paljon aikaa sen tekoon vaaditaan.

Luen ruoka- ja leivontakirjoja usein inspiroituakseni niistä. Kammoksun sokerin ja hiilareiden määrää mutta samaan aikaan ihastelen upeita luomuksia. Resepteistä ja ohjeista on mukava hakea ideoita esimerkiksi makumaailmoihin ja koristeluun. Ohjeita voi sitten toteuttaa itselleen parhaimmalta tuntuvalla tavalla. 

Liisa, Westerberg
Readme.fi 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti