tiistai 30. lokakuuta 2018

Taittele helpot karkkirasiat paperista


Halloween saapuu ja lapset ovat innoissaan. Ja äitikin ainakin vähän. Tykkään tehdä koristeita ja koristella kotia teemoittain. Jotkut koristeet pysyvät läpi vuoden paikoillaan ja osa vaihtuu. Kurpitsat, hämähäkinseitit ja lepakot ovat vallanneet keittiömme. Koko kotia en silti viitsi täyttää somistein koska sitten yleisilmeestä tulee helposti liian sekava.

Koristeiden lisäksi on kiva ideoida karkkirasioita 'Trick or treat'-hengessä. Suomessa ei vielä sitä kulttuuria ole, että kierreltäisiin ovelta ovelle karkkeja kerjäämässä mutta omille lapsille on mukava tehdä pieniä yllätyksiä etsittäväksi. 

Viehätyn yksinkertaisista asioista, sellaisista jotka on vaivaton valmistaa ja joissa silti yhdistyy hyvä idea, näpsäkkä ilme ja jokin juju. Kaiken ei aina tarvitse olla niin monimutkaista, elämä itsessään on sitä joten muiden siinä ympärillä ei tarvitsisi olla. 


Nämä origamitekniikalla taitellut laatikot tai boxit valmistuvat todella helposti. Aloitusmuotona on neliö, joka taitellaan laatikon muotoon. Tässä ei tarvita liimaa, teippiä eikä juuri saksiakaan. 

Paperiksi sopii ihan perus tulostuspaperikin mutta vahvemmasta tulee jämäkämpi. Paperin voi kuvioida etukäteen tai koristella valmiin laatikon. Suosittelen tekemään taitokset ensin ja tekemään koristelut sitten, siten hahmottaa parhaiten, että mihin kohtaan koristeet, leimailut ja muut kannattaa asettaa etteivät ne jää piiloon meneviin kohtiin.

Käytin näissä MarianneDesignin paperikkoja (Weathered Wood ja Eternity). Toiseen paperiin leimailin mustalla musteella kärpäsen tai mehiläisen kuvia. Kiepsautin laatikoiden ympärille satiininauhat ja koristeeksi laitoin leimatut tagit ja stanssatut linnut (MarianneDesign).



Nämä boxit ovat aika pieniä, joten sisään ei mahdu suurta määrää makeisia. Yksittäin pakatut makeiset ovat parhaimpia koska eivät sotke tai sotkeennu toisiinsa. Minä laitoin näihin pääkallomakeisia ja lakutoukkia, jotka löytyvät Halvan valikoimista.

Näiden laatikoiden teko onnistuu myös lasten kanssa, ainakin jo ekaluokkalaiselta luonnistuu tällaiset taittelutyöt. Näitä on sitten kiva yhdessä askarrella. Samaa mallia olen käyttänyt myös joulukoristeissa.

Psst. katso myös nämä helpot karkkitetrat!

Kammottavan makoisaa Halloweenia! 




Paperit, stanssit ja nauhat Angela.fi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti