tiistai 9. huhtikuuta 2019

Helpot lankalinnut

Etsiessäni helppoja käsityö- ja askarteluideoita langoista, törmäsin sattumalta näihin lankalintuihin. Pinterestistä löytyi useampi malli kyseisiin tirppoihin ja itselleni helpoiten ymmärrettävin ohje on tämä kuvamuodossa oleva mallinnos. Lintu muotoutuu kolmesta pienestä lankanipusta, jotka sidotaan puolin ja toisin kiinni langanpätkillä. Linnun voi tehdä yksivärisenäkin mutta parhaiten sen muoto tulee esiin käyttämällä kolmea eriväristä lankaa.
Nämä syntyy muutamassa minuutissa ja näihin on hyvä käyttää esimerkiksi kaikki lankojen loput ja pienet minikerät joista ei enää muuta iloa ole. Linnuille voisi liimata silmät vaikka helmistä ja tehdä nokan paperista, mutta itse en niitä lähtenyt liimailemaan näihin omiin lintuihini. Minusta nämä riittävät ihan hyvin tällaisenaankin, ainakin omaan silmään ovat tarpeeksi linnun kaltaisia näinkin.

Mukavaa huhtikuun alkua!
Täällä ikävä kyllä satoi tänään lunta juuri hiekasta ja liasta puhdistetuille kaduille. Ei yhtään kiinnostaisi enää tuo lumi. Onneksi se luultavimminkin sulaa pois viimeistään tulevana viikonloppuna.
3 kommenttia:

  1. Kiitos keväisestä inspiraatiosta, perinteisesti noista lankalinnuista tulee mieleen punatulkut joulukoristeina, mutta nämähän sopivat mainiosti myös pääsiäiskransseihin! Täytyy ehkä kokeilla itse värjätyillä maanläheisillä väreillä. :)

    VastaaPoista
  2. Nätti lintu on. Lapsosten kanssa täytyykin kokeilla tätä juttua.

    VastaaPoista
  3. Hei! Meillä töissä tein näitä ikkunakoristeeksi ja hyvin sopivat myös kevääseen :)

    VastaaPoista