perjantai 14. joulukuuta 2018

Vihreä noitaJo pikkutyttönä minulla oli haave, halusin olla noita. Sellainen hyvä noita joka tekee hyviä asioita. Katselin kaikki mahdolliset noitaleffat ja sarjat ja lemppariksi jäi mm. Lumotut sisaret. Eilen viimeksi kun siivosin kaappeja niin löysin sinne unohtuneen kirjan samaisesta elokuvasta. En tosin olen koko kirjaa edes lukenut mutta jostakin kirjaston löytökorista se on kotiin kulkeutunut. Noitapiiri on sekin katsottu moneen kertaan mutta se oli jo hieman synkempi leffa. Näistä jäi kuitenkin muistiin asioita joita olen toteuttanut omassa elämässäni sopivissa kohdin. Muun muassa toistaminen asiat kolme kertaa esimerkiksi iltarukouksissa tai pyynnöissä ja myöhemmin energiahoitoja tehdessä kiitokset kolmesti peräkkäin. Myös ajatus, joka ilmenee muuallakin, että tee muille sitä mitä toivoisit itsellesi tehtävän. Ja se, että jos ajattelet jotakuta pahoin aikein se kostautuu kolminkertaisena itsellesi. Nämä on näitä, loruja ja olettamuksia. Vai onko? Nämä tavat ja periaatteet joita olen noudattanut kokoikäni, pitänyt niitä itselleni tosina mutta joista olen samalla ajatellut ehkä pienenä hölmöytenä, nousevatkin taas esiin henkisyyttä käsittelevissä kirjoissa. Vihreä noituus pitää sisällään näitä samoja periaatteita mutta siinä kyse ei kuitenkaan ole uskonnosta tai varsinaisesti henkisyydestäkään, se on elämäntapa.

Historiallisesti vihreä noita asui erillään muista käyttäen häntä ympäröivien kasvien ja puiden energioita toisten parantamiseen. Kaikki hänen palveluksiaan tarvitsevat matkustivat hänen luokseen. Vihreää noitaa määrittää hänen suhteensa ympäröivään maailmaan, hänen etiikkansa ja kiintymyksensä luontoon. Vihreän noidan tie on naturalistin, kasviparantajan ja parantajan polku. Täytyy mainita sivuhuomiona, että mahtaako olla sattumaa, että muutimme asumaan taloon jonka naapurissa on asunut aikoinaan paikallinen 'vihreä noita', parantaja joka keitteli hoitosalvoja ja rohtoja niitä pyytäneille. Oikeasti en kyllä usko sattumiin, vaan ne on niitä elämän näkymättömyyksiä, ihmeitä, merkkejä, tarkoituksellisuuksia. 

Tämä tänä vuonna ilmestynyt Vihreä noita kirja on uusintapainos jo yli 10 vuotta sitten ilmestyneestä Vihreä noita kirjasta. Tämä on päivitetty versio alkuperäisestä. Kyse ei siis ole mistään uudesta ilmiöstä vaan vihreitä noitia on ollut iät ajat keskuudessamme. Vihreä noituus ei ole sama kuin wicca. Vihreä noita kulkee vihreää polkua ja on tietoinen siitä, kuinka luonnon energia virtaa hänen elämänsä ja ympäristönsä läpi. Hänen elämänkatsomuksensa koostuu kolmesta käsitteestä: maa, ihmiskunta ja hän itse. Vihreän noidan tulee toimia harmoniassa oman elämänsä realiteettien kanssa. Vihreään noituuteen ei kuulu tarkkoja sääntöjä tai rajoituksia, eikä eettisiä määritteitä koska kyseessä on erittäin henkilökohtainen tapa olla ja elää ja koska vihreä noituus on sama kuin luonnon ja ihmiskunnnan kunnioittaminen. Silloin säännöt ovat turhia koska tärkeistä asioista pidetään huolta eikä niitä vahingoiteta. Vihreä noituus on jatkuvaa elämän ylistystä.

Vihreä noituus on kattava opas yrttien, kukkien, eteeristen öljyjen ja muiden taikavoimien maailmaan. Moniin taikoihin liittyy vahvasti visualisointi, mikä kuuluu myös energiahoitojen maailmaan. Tärkeänä osana vihreän noidan elämää on päiväkirja, johon kirjataan kaikki tehdyt taiat, huomiota, visualisoinnit, reseptit jne. Välineitä ei vihreä noita tarvitse paljon ja keittiöstä löytyvät välineet käyvät ihan hyvin, joitakin hankintoja pitää silti tehdä esimerkiksi suitsukkeita varten. Kivet ja kynttilät ovat myös tärkeässä roolissa. 

Vihreästä noituudesta löytyy yhteneväisyyksiä myös feng shuihin, kodista pidetään huolta ja ilmansuunnilla on omat merkityksensä, turhat tavarat karsitaan ja energiat tasapainotetaan. Ja koska vihreässä noituudessa ei ole seremonioita tai virallisia rituaaleja, luo vihreä noita kotiinsa - sekä sisälle että ulos - oman henkisen tilansa, alttarin ja näihin liittyy usein myös neljän elementin käyttö. Nämä elementithän ovat tietenkin maa, ilma, vesi ja tuli. Myös puutarhanhoito on tärkeä osa vihreän noidan elämää. Puutarhaan voidaan valita kasveiksi niitä samoja joita käytetään taioissa ja hoidoissa.

Kirjan harjoituksissa opetellaan tunnistamaan ympäröivien elementtien energioita visualisioinnin avulla ja kehitetään samalla omia aisteja. Vihreän noidan elämä kulkee luonnon syklien mukaan joten niitäkin opetellaan kirjan avulla tutkimaan, tunnistamaan ja hyödyntämään. 

Kirjan toisessa osassa tutustutaan puiden, kukkien, yrttien, pihkojen ja kivien energioihin ja taikoihin. Kirjasta löytyy myös ohjeita luonnonmukaisten lannoitteiden ja karkotteiden valmistukseen, koska vihreä noitahan ei luontoon tai puutarhaansa teollisia myrkkyjä laita. Näiden lisäksi ohjeita ja reseptejä löytyy luudan ja suitsukkeiden valmistamiseen ja käyttämiseen, voiteiden valmistukseen, sekä sisäisesti nautittavien rohtojen valmistukseen. Kirjasta löytyy lisäksi myös ruokareseptejä. 

Vihreä noita on ihana kirja, ihan minun tyyliseni. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut luonnosta ja olen yhdistänyt luontoon mielessäni taikuuden. Olen ollut kiinnostunut luonnon parantavasta vaikutuksesta ja kerännyt yrttejä, kukkia ja lehtiä ja kuivattanut ne myöhempää käyttöä varten, olen tehnyt oman versioni Book of Shadowsista, joka piti sisällään valkoisen magian taikoja. Nykyisin  sama kiinnostus jatkuu ja villiyrtit ja energiahoidot kuuluvat elämääni. Ainoa ongelmani on visualisointi ja energioiden aistiminen. Teen energiahoitoja ja saan niistä usein mahtavia palautteita mutta itselläni on vaikeuksia aistia energioita. Toki energiat virtaavat vaikkei niitä aistisikaan. Minulle on kuitenkin monet sanoneet, että minusta huokuu parantajan olemus joten sitä kohti mennään.

Vihreä noita
Murphy-Hiscock, Arin
Kattava opas yrttien, kukkien, eteeristen öljyjen ja muiden taikavoimien maailmaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti