lauantai 20. elokuuta 2016

Syötäviä vietäviäKyllä se vain niin on, että toimiva visuaalinen ilme takaa hyvän lukukokemuksen, varsinkin tieto-, ruoka- ja harrastekirjoissa, siis kaikissa joissa kuvilla on suuri merkitys. Mitä harkitumpi kokonaisuus sen parempi: kirjan ulkonäkö, paperin tuntu, kuvien laatu ja toimiva asettelu. Mutta, pakko sanoa tähän väliin, että on niitäkin teoksia, jotka hivelevät monella tapaa aisteja mutta joissa on silti pienoisesti keskitytty vääriin asioihin tai että 'se' pääasia on jäänyt muiden jalkoihin. Tässä kirjassa kuitenkin kaikki yllämainittu toimii, kirja on kaunis, houkutteleva ja ilo silmälle. Ainoa pikkujuttu on fontin koko, joka minusta saisi olla hivenen isompi. Ja ongelmaksi nousee usein se kun painetaan valkoista tekstiä tummalle taustalle - teksti hukkuu.

Kirjapajan syksyn uutuus Syötäviä vietäviä - lahjoja keittiöstä on hurmaava kirja! Se sisältää reseptejä ja ideoita ruokalahjojen tekoon. Ihmisillä kun monesti on jo kaikkea ja toisaalta joillekin on niin vaikea keksiä sopivaa ja hyödyllistä lahjaa, niin silloin ruokalahja on mitä mainioin vaihtoehto. Vielä jos tietää lahjansaajan makumieltymyksistä niin lahjan keksiminen helpottuu entisestään. 
Kirjassa esitellään reseptien lisäksi vinkkejä kauniiden pakettien tekoon sekä lahjakokonaisuuksien suunnitteluun. Kirjan loppuosasta löytyy muutama vinkki mistä kauniita paketointitarpeita voi ostaa.

Kirjasta löytyy reseptejä moneen makuun, ja osan näistä kyllä taitaisin pitää itselläni. Ovat sen verran herkullisennäköisiä. Kirjaan on valikoitu ensisijaisesti yksinkertaisia ja helppotekoisia ruokalahjaideoita. Resepteissä suositaan ruskeita sokereita, speltti-, kaura- ja täysjyväjauhoja, koska niillä saa aikaan maukkaita leivonnaisia.

Punajuuricookiet, mustikka- ja suklaatäytekeksit,
Banaanitoffee, mesiangervosiirappi,
Kaurakräkkerit,
Pekonihillo, appelsiini-srirachagrillikastike,
Punaviinisuola ja laventelihunaja

Tässä muutama herkullinen lahjavinkki! Kirjasta löydät kymmenittäin lisää ideoita. Ja löytyypä joukosta myös muutama ostetuista herkuista koottu lahja/tuoteyhdistelmä.


Kirjapaja 2016

3 kommenttia:

  1. Tuo kirja on todella hyvä viedä vaikka kukkien sijaan.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapas hyvältä kirjalta,pitänee hommata!kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  3. Eipä kestä :) Kirjoja tulee niin paljon uusia jatkuvasti, että toisinaan moni hyvä kirja voi mennä ohi. Vinkata saa tännekin päin, jos hyvän kirjan kohtaat.

    VastaaPoista