maanantai 20. huhtikuuta 2015

Hopotellen suklaataikinaa


Hei taas!

Testailen siis Hopottajan tehtävässäni Myllyn Paras Suklaa Taikinaa ja kokeilin pariin otteeseen leipoa siitä pikkuleipiä. Ensimmäisistä tuli todella "kovia" ja rapsakoita vaikkei kuitenkaan palaneita tai muuten ylikypsiä. Ihmettelin silti, että menikö jokin pieleen ja millaisia näistä olisi virallisesti pitänyt tulla. Kyselin jo muidenkin Hopottajie kommentteja ja joku vinkkasikin, että kannattaa lyhentää paistoaikaa normaalista.
Niinpä sitten kokeilin. Lyhensin paistoaikaa melkein puoleen siitä annetusta, eli nämä olivat uunissa vain muutamia minuutteja. Seurasin uunin vierellä ja katselin miten taikina elää uunissa ja otin pellin heti pois kun näytti siltä, että nyt voisi olla oikea aika. Tästä taikinasta on siis todella vaikea sanoa koska se on valmista. Keksit kun tuntuivat melkein raaoilta mutta otin ne kuitenkin uunista ulos ja odottelin niiden jäähtymistä. Jäähdyttyään keksit olivat sitkeän pehmoisia. Kuohkeutta ei silti saanut aikaiseksi mutta toisaalta en tiedä kuuluuko sellaista ominaisuutta näille tullakaan.

Toisiin keksiin laitoin sisään palan valkosuklaata, mutta ne olivat juuri sen yhden hetken liian kauan uunissa ja lopputuloksena oli rapeita pikkuleipiä. Valkosuklaa ei ehtinyt sulaa vaan jäi keksin pintaan milteinpä samanlaisena palasena kuin ennen uuniin menoa.

Tämän tuotteen haastavuus onkin siis siinä, että löytää juuri oikean paistoajan. Jo puoli minuuttia saattaa olla liikaa, ja sitkeys/suussa sulavuus muuttuu rapsakaksi.
Sekin kyllä mietitytti, että miten näistä saa suussasulavia (paketissa kun sellaista ominaisuutta luvataan).
Piirakkapohjana taikina jähmettyi todella kovaksi ja sitkeäksi. Paistoin siis määräajan taikinaa uunissa, jäähdytin, litistelin ja lisäsin juustokakkumassan päälle. Siihen kakkuun ei kyllä järeämmätkään veitset tehonneet.

Muutoin tuote on hyvä. Toimiva tuote esimerkiksi pikaiseen tarpeeseen.
Maku vastaa kotitekoista taikinaa ja lopputulos on itsetehdyn veroinen.

***

Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina täydentää Myllyn Parhaan suosittua Pyöreä piirakkataikina -tuotesarjaa. Myllyn Paras Pyöreä suklaataikina on monipuolinen ja helppokäyttöinen uutuuspakaste. Se sopii niin suussa sulavien suklaakeksien leivontaan kuin myös erilaisten suklaapiirakoiden ja keksikakkujen pohjaksi. Herkullisen suklainen taikina sisältää myös suklaarouhetta.

Valmiiksi pyöreän muotoinen taikina on helppo kaulia tai painella pyöreään vuokaan eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Suklaapiirakka valmistuu uunissa 30-40 minuutissa, suklaacookies-keksit vaativat noin 7-9 minuuttia ja keksikakkupohjat paistuvat alle 15 minuutissa. Helppoa, nopeaa ja herkullista!

Ainekset: Sokeri, vehnäjauho, kasvirasvat (palmu, kookos, rypsi), kananmuna, vesi, kaakaojauhe, kaakaomassa, kaakaovoi, suola, aromit, rypälesokeri, lesitiinit (E322), maltodekstriini, tärkkelys, stabilointiaine (E450), nostatusaine (E500), vanilliini, väri (E160a).

Tuote on laktoositon, mutta saattaa sisältää pieniä määriä maitotuotteita, 
seesaminsiemeniä ja soijaa.

***

Olen Hopottaja, eli testaan ja arvioin tuotteita ja palveluja.
Hopottaminen ja hopottajaksi liittyminen on ilmaista.
Tässä kampanjassa testaan Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa.


P.S. Suosittelukoodini on HOP5794 jos innostuit lähtemään mukaan!

1 kommentti:

  1. Kiitos perusteellisesta tuotearviosta :) *lähtee ostamaan taikinaa*
    T. Nelliina

    VastaaPoista